Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Arkiruokahitti! Käänteentekevä vinkki lohikeiton valmistamiseen – näin saat kalasta entistä maukkaampaa

makujenaamuÄLÄKÄYTÄ
Ponzulla maustettua lohikeittoa tehtiin Makujen aamu -ohjelmassa vuonna 2019.MTV
Julkaistu 30.05.2022 16:28

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Arkiruokahitti-juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita arkiruokaohjeita. Nyt kokataan suomalaisten suursuosikkia lohikeittoa, mutta pienellä twistillä.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen nakkikeitto, perinteinen ja helppo kanaviillokki, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike tai mahtava vaihtoehto ainaisille kalapuikoille.

Tällä kertaa arkiruokahitiksi kokataan kermaista lohikeittoa, joka sopii myös tarjottavaksi vaikka kevään juhlapöytään.

Käänteentekevä vinkki: Marinoi lohet näin ennen keittoon lisäämistä

Perinteinen lohikeitto on kiistatta herkullista, mutta joskus kannattaa myös rohkeasti kokeilla uusia mausteita klassikoiden piristämiseen.

Kokki Teresa Välimäki valmisti MTV:n Makujen aamu -ohjelmassa vuonna 2019 kermaista lohikeittoa, jossa lohi aateloitiin ponzukastikkeella.

Katso videolta, miten Teresan lohikeitto valmistetaan. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

9:09img

Lohikeittoa ponzukastikkeella kokattiin Makujen aamu -ohjelmassa vuonna 2019.

Ensin raaka lohi tai kirjolohi kuutioidaan keittoa varten, jonka jälkeen kalakuutiot laitetaan marinoitumaan ponzukastikkeeseen.

– Pistetään reilu loraus ponzukastiketta. Ponzukastike on soijakastike, joka on maustettu sitruunalla. Se on kätevää, kun se on tuossa valmiissa pullossa, mutta jos ei jostain syystä kaupasta löydy sitä, niin se syntyy kotona helposti sekoittamalla soijakastikkeeseen sitruunamehua, Teresa Välimäki vinkkasi ohjelmassa.

Nappaa maukkaan lohikeiton ohje: Makujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeitto

Tuoreimmat aiheesta

Arkiruoka