Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

1–2 euroa annokselta! Sauli Kemppaisen "törkeän hyvä" kasvissosekeitto syntyy ihan tavallisista raaka-aineista

8:43imgKatso videolta Sauli Kemppaisen soppavinkit! Näin teet itse helposti kasvislientä.
Julkaistu 27.01.2025 12:20

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Huippukokki Sauli Kemppainen kertoo, miten kasvissosekeitosta saa erityisen hyvää.

Huomenta Suomessa kokattiin viikonloppuna kasvissosekeittoja pikkubudjetilla. Televisiostakin tuttu kokki Sauli Kemppainen demonstroi, miten keitoista saa ravintolatasoisia helposti. 

– Tehdään keittoja ihan tavallisista raaka-aineista, joita löytyy jokaisesta kaupasta.

"Ei tarvita mitään luksusraaka-aineita"

Kemppaisen keittojen pohjana toimii itse tehty kasvisliemi. Sen valmistaminen on kokin mukaan hyvin yksinkertaista. Kasvisliemi valmistuu keittämällä suolatussa vedessä esimerkiksi erilaisia vihanneslokerosta löytyviä kasviksia. Voit kuitenkin käyttää myös valmista kasvislientä.

– Kasvisliemi on pohja keitolle. Siihen lisätään makua antava raaka-aine ja ehkä vähän vielä parannetaan kermalla ja voilla. Lisätään tietysti myös suolaa. 

Kokki valmisti tällä kertaa purjo-perunakeittoa sekä kukkakaalikeittoa, joiden kylkeen oli tarjolla erilaisia höystevaihtoehtoja. Ideana on, että jokainen voi valita keiton päälle mieluisat lisukkeet. 

– Ei tarvita mitään luksusraaka-aineita. Tämä on superedullista.

Lue myös: Älä keitä porkkanaa vedessä – Sauli Kemppainen kertoo syyn: "Katastrofaalisin tilanne"

Vain 1–2 euroa annokselta

Kemppainen laski keitoilleen myös annoshinnat. Litra purjo-perunakeittoa maksoi 2,1 euroa ja saman verran kukkakaalikeittoa 2,64 euroa. Lisukkeiden kanssa yhden annoksen hinnaksi tulee vain 1–2 euroa.

– Ei ole kyllä kallista!

Myös Huomenta Suomen juontajat Lorenz ja Niina Backman vakuuttuivat huippukokin keitoista.

– Ihan mieletöntä, törkeän hyvää! kaksikko hehkutti.

Nappaa reseptit: Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

Lue myös: Huippukokki Sauli Kemppaiselta yllätyspäätös – jätti vasta avatun ravintolansa

Tuoreimmat aiheesta

Arkiruoka