Huippukokki Sauli Kemppainen kertoo, miten kasvissosekeitosta saa erityisen hyvää.
Huomenta Suomessa kokattiin viikonloppuna kasvissosekeittoja pikkubudjetilla. Televisiostakin tuttu kokki Sauli Kemppainen demonstroi, miten keitoista saa ravintolatasoisia helposti.
– Tehdään keittoja ihan tavallisista raaka-aineista, joita löytyy jokaisesta kaupasta.
"Ei tarvita mitään luksusraaka-aineita"
Kemppaisen keittojen pohjana toimii itse tehty kasvisliemi. Sen valmistaminen on kokin mukaan hyvin yksinkertaista. Kasvisliemi valmistuu keittämällä suolatussa vedessä esimerkiksi erilaisia vihanneslokerosta löytyviä kasviksia. Voit kuitenkin käyttää myös valmista kasvislientä.
– Kasvisliemi on pohja keitolle. Siihen lisätään makua antava raaka-aine ja ehkä vähän vielä parannetaan kermalla ja voilla. Lisätään tietysti myös suolaa.
Kokki valmisti tällä kertaa purjo-perunakeittoa sekä kukkakaalikeittoa, joiden kylkeen oli tarjolla erilaisia höystevaihtoehtoja. Ideana on, että jokainen voi valita keiton päälle mieluisat lisukkeet.
– Ei tarvita mitään luksusraaka-aineita. Tämä on superedullista.
Lue myös: Älä keitä porkkanaa vedessä – Sauli Kemppainen kertoo syyn: "Katastrofaalisin tilanne"
Vain 1–2 euroa annokselta
Kemppainen laski keitoilleen myös annoshinnat. Litra purjo-perunakeittoa maksoi 2,1 euroa ja saman verran kukkakaalikeittoa 2,64 euroa. Lisukkeiden kanssa yhden annoksen hinnaksi tulee vain 1–2 euroa.
– Ei ole kyllä kallista!
Myös Huomenta Suomen juontajat Lorenz ja Niina Backman vakuuttuivat huippukokin keitoista.
– Ihan mieletöntä, törkeän hyvää! kaksikko hehkutti.
Nappaa reseptit: Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto