Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Michael Björklundin "pudotustesti" paljastaa, onko lihapulla oikeasti hyvä

Michael Björklund Lihapullat
Michael Björklund jakaa lihapullavinkkejään.Shutterstock/Visit Åland
Julkaistu 24.01.2025 07:42

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Mistä tunnistaa hyvän lihapullan?

Ahvenanmaalainen kokki Michael "Micke" Björklund jakaa ruotsalaislehti Expressenille lihapullavinkkejään. 

Michael Björklund tunnetaan muun muassa Ruotsin Robinson-ohjelman voittajana. Lisäksi hän on voittanut Vuoden kokki -kilpailun sekä Suomessa että Ruotsissa.

Lue myös: Mitä eineslihapullat oikeasti sisältävät? Otimme selvää

Expressenin mukaan Micken rakkaus klassiseen ruoanlaittoon tekee hänestä myös lihapullaekspertin. Kokilla onkin takataskussaan vinkki erinomaisten lihapullien tunnistamiseen. 

Micken mukan lihapullan koostumus paljastaa paljon.

– Kunnon lihapullan tunnistaa siitä, kun sen nostaa ilmaan ja pudottaa. Jos se menee hajalle, se on hyvä lihapulla. Mutta jos se pomppii, niin se on luultavasti teollisuuden tuotos.

Myös kokki Kari Aihinen on aiemmin jakanut vinkkejään täydellisten lihapullien valmistamiseen. Aihisen lihapullien ohje on yksi MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen suosituimmista.

Lue myös: Teetkö lihapullat näin? Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan: "Ei koskaan paisteta uunissa!"

Katso videolta Aihisen lihapullavinkit:

6:13imgLihapullat Kari Aihisen tapaan.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka