Tiesitkö? Kananmunan voi korvata yllättävällä raaka-aineella
Tiesitkö, että voit käyttää kikherneliemen eli aquafaban hyödyksi vaikkapa drinkeissä tai leivonnassa? Aquafabasta saat loistavan ja kaupan päälle vegaanisen korvikkeen munavaahdolle, eikä se itsessään maistu miltään.
Aquafaba eli kikherneliemi on maultaan neutraali ja vaahtoutuu kauniisti. Siksi se on sopiva munavaahdon korvike esimerkiksi cocktaileihin.
Whiskey sour ohje:
4 cl viskiä
3cl tuoretta sitruunamehua
1,5 cl sokerisiirappia
1 rkl Aquafabaa
Jäitä
Voit hyödyntää kikhernelientä esimerkiksi klassisessa whiskey sour -juomassa. Lisää kaikki ainekset shakeriin ja ravista. Voit lisätä mukaan hyppysellisen suolaa, niin maut ehostuvat. Kaada lasiin ja lisää hieman jäitä. Koristeeksi appelsiinin kuorta.
Voi korvata kananmunan myös leivonnassa
Kiknernepurkin lientä kannattaa hyödyntää myös leivonnassa, sillä se korvaa munanvalkuaisen näppärästi esimerkiksi marenkia tehdessä. Kikherneliemi vaahtoutuu munanvalkuaisen lailla. K-ruoka-sivustolla suositellaan, että sen vaahdottamiseen käytetään sähkövatkainta.
Vatkattua aquafabavaahtoa voi käyttää myös kermavaahdon korvikkeena kakuissa.
Käytännössä aquafaba on siis todella kätevä ja vegaaninen vaihtoehto munanvalkuaiselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Mansikoiden pakastus
-
Kesän helpoin mansikkaviettelys
-
Tertin kartanon klassinen yrttisokerikakku
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uusien perunoiden keittäminen – keittiömestarin paras ohje
-
Klassinen mansikkakakku
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän minestronekeitto