Jos ravintola-alan ammattilainen saisi antaa suomalaisille yhden vinkin liittyen ravintolassa käymiseen, se olisi uteliaisuus. Tämä neuvo pätee niin ruokiin kuin juomiin.
– Suomalaiset ovat luonnostaan ujoja. Meidän tulisi kysyä rohkeammin ja olla uteliaampia, jetsetbaarimikko Henri kertoo Hartwall Tasting Day -tilaisuudessa Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla.
Baarimikon mukaan suomalaiset saattavat kysyä viinisuosituksia, mutta loppupeleissä ravintolassakävijää ei kuitenkaan välttämättä kiinnosta se, miksi näin on. Tähän mies toivoo muutosta.
– Minulle ei riitä, että ravintolassa tarjoilija sanoo jonkin tuottajan, vaan haluan aina tietää miksi näin. Miksi jokin viini sopii juuri tälle ruoalle, mikä siihen on syynä, Henri kertoo.
"Mielestäni paras viinivalinta on se..."
Vaikka baarimikko peräänkuuluttaa rohkeutta ja uteliaisuutta, oma makuaisti on kuitenkin se, johon kannattaa miehen mukaan luottaa.
Jos jokin viini maistuu itsestä hyvälle, sitä kannattaa myös tilata. Jos possun kanssa maistuu punaviinin sijaan tuhti valkoviini, siitä vaan.
– Mielestäni paras viinivalinta on se, josta itselle tulee paras elämys ja kokemus, Henri toteaa ja lisää, että maun lisäksi myös ympäristöllä ja tunnelmalla on suuri merkitys sille, miltä viini oikein maistuu.
– On elämyksiä ja kokemuksia, ruokaa ja juomaa, ja sinun tulee stimuloida kaikkia aisteja parhaan kokemuksen saamiseksi, mies kiteyttää.