Itse tehty mysli sisältää runsaasti kuitua, hyviä rasvahappoja ja antioksidantteja. Ja mikä parasta, sen valmistus on todella helppoa!
Mysli on helppo aamiasvaihtehto, mutta ei aina se kaikkein terveellisin. Kaupan myslit voivat nimittäin sisältää yllättävän paljon rasvaa ja sokeria, joten ravintosisältöihin kannattaa kiinnitttää huomiota.
Jos tuotteiden ravintosisältöjen tutkiminen ei houkuta, terveellinen ja herkullinen lopputulos syntyy varmimmin itse tekemällä.
Täynnä hyvää tekeviä ainesosia
Itse tekemällä saat myslistä taatusti terveellistä ja voit maustaa tuotteen mielesi mukaan. Valmistus on helpompaa kuin uskotkaan, sillä tarkkoja mittoja ei tarvita. Voit lisätä ainesosia oman makusi ja ruokakaappisi sisällön mukaan.
Ahvenanmaalaiskokki Carin Olinin reseptillä kotitekoinen mysli valmistuu kymmenessä minuutissa. Parhaimman lopputuloksen saat Olinin mukaan käyttämällä lähiruokatuotteita.
Spelttihiutaleet ovat täynnä proteiinia ja B-vitamiinia, kun taas kaura- ja ruishiutaleista saat runsaasti kuitua. Lisäämällä joukkoon siemeniä, varmistat välttämättömien rasvahappojen saannin. Hunaja tuo mysliin luonnollista makeutta, mutta lisää myös vastustuskykyä.
Carinin kotitekoinen mysli
Spelttihiutaleita
Ruishiutaleita
Kaurahiutaleita
Auringonkukansiemeniä
Pellavansiemeniä
Hunajaa makusi mukaan
Hiukan vettä ja rypsiöljyä
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paahda kaikkia ainesosia uunissa 200 asteessa noin kymmenen minuutin ajan.
Hyvää ruokahalua, tai "syö ja ole hiljaa", kuten Ahvenanmaalla on tapana sanoa.