Erikoinen jäätelöinnovaatio niittää huomiota – ei sula lainkaan!
Rob Collignon päätti kehitellä jäätelön, joka ei sula lämpimälläkään säällä.
Gastronaut Ice Cream ei häiriinny helteestä vaan säilyttää rakenteensa kuumallakin ilmalla. Patukan mallinen jäätelö näyttää erikoiselta, mutta muuttuu syödessä rakenteeltaan tismalleen samanlaiseksi kuin normaalikin jäätelö.
Sulamattoman jäätelön idea perustuu kylmäkuivaukseen, jossa jäätelöön ei lisätä kuin hyppysellinen suolaa.
Jäätelön kehitellyt Rob Collignon kertoo kehitelleensä ideaansa kolmen vuoden ajan. Hän muun muassa jätti työnsä ja myi asuntonsa panostaakseen tuotteen kehittelyyn.
Perinteisesti kylmäkuivaus on ollut käytössä etenkin astronauteilla, mutta Collignonin keksintö mahdollistaa makuelämyksestä nauttimisen myös tavallisille tallaajille.
Sulamatonta jäätelö on saatavilla muun muassa minttu-suklaanmakuisena.
Lähde: Mirror
Kokeile:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka