Sillivoileipäkakku on tämän kesän ehdoton hitti.
Sillikoulun avonainen voileipäkakku on kerännyt Facebookissa roiman määrän tykkäyksiä. Näyttävä voileipäkakku on helppo tehdä ja maistuu taatusti sillin ystäville.
Sillivoileipäkakku
Tarvitset:
- 1 kpl pyöreä maalaisleipä
- 1–2 dl maitoa
Tahna:
- 1 dl smetanaa
- 1 dl Felix-majoneesia
- 1 kpl Kallen mätitahna 190 g
- 8-10 palaa Ahti Matjessilliä
- 5 kpl kirsikkatomaattia neljään osaan leikattuna
- ½ kpl kurkku kuorittuna ja paloiteltuna
- 1 kpl salottisipuli viipaleina (voit käyttää myös punasipulia)
- 4 kpl viiriäisen munaa keitettynä (3 min) ja puolitettuna
- 2 kpl retiisiä ohuina viipaleina
- 2 oksaa tuoretta tilliä
Marinoidut sinapinsiemet:
- 0,5 dl sinapinsiemeniä
- 3 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Marinoidut sinapinsiemenet
Kiehauta sinapin siemenet viisi kertaa siten, että vaihdat veden ennen jokaistakiehautusta. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola keskenään ja lisää joukkoon sinapinsiemenet. Anna maustua mielellään yön yli.
Leikkaa maalaisleivän pohjasta noin 1 cm pois. Leikkaa noin 3 cm paksu kiekko voileipäkakun pohjaksi. Kostuta pohja kauttaaltaan maidolla, levitä päälle leivinpaperi ja anna levätä hetki.
2. Tahna
Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi. Yhdistä majoneesi ja mätitahna. Sekoita mätitahnamajoneesija smetana varovasti yhteen ja laita massa pursotinpussiin.
Pursota voileipäkakun pohjalle tahnaa kauttaaltaan. Sommittele pursotetun tahnan päälle kaikki raaka-aineet kauniisti. Viimeistele tillillä ja marinoiduilla sinapinsiemenillä.
Resepti: Sillikoulu