Parsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohje
Julkaistu
Huippukokki Pekka Terävän parsa-varhaisperunavoileipäkakku valmistui MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Ainekset
- Leipää (esim. vaaleaa paahtoleipää n. 9 viipaletta)
Pikkelöidyt kurkut
- ½ kurkku
- ½ dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
Täyte
- 200 g varhaisperunaa
- 1 dl kasvislientä
- 1 puntti vihreää parsaa
- 3 kpl tomaattia
- 1 puntti kevätsipulia
- 1 dl majoneesia
- 3 dl smetanaa
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
- pippuria
Lisäksi
- 3 dl smetanaa
- 1 kpl hunajanauris
- 1 puntti Salanova-salaattia
- 1 puntti sitruunatimjami
Valmistusohje
Parsa-varhaisperunavoileipäkakku valmistuu näin:
- Leikkaa kuorittu kurkku siivuiksi ja laita maustumaan 1-2-3-liemeen (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä) muutamaksi tunniksi.
- Keitä perunat kypsiksi. Lisää perunoiden joukkoon kasvisliemi, suolaa ja mustapippuria. Rouhi perunat haarukalla rikki.
- Leikkaa parsan varret hienoksi ja keitä suolavedessä noin minuutin. Laita jääkylmään veteen, jotta keittyminen pysähtyy. Säästä parsan keitinlientä leipien kostutukseen.
- Leikkaa tomaatti neljään osaan ja poista kuori, sekä keskusta. Kuutioi tomaatti pieniksi.
- Hienonna kevätsipuli hienoksi.
- Sekoita majoneesin joukkoon, peruna, parsat, kevätsipuli, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Tarkista maku.
- Laita noin 1 cm paksuiset leivän viipaleet pellille ja kostuta parsaliemellä.
- Laita parsa-perunamassa leipien väliin ja kokoa kerroksittain esimerkiksi tuorekelmutettuun lepävuokaan.
- Laita leivät tuorekelmuun ja anna tekeytyä pienen painon alla jääkaapissa noin 6-12 tuntia.
- Nosta kakku pois vuoasta kelmun avulla. Vaahdota smetana sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele voileipäkakku hunajanauriilla, parsalla ja miniretiisillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa