Haluaisitko laajentaa makupalettiasi myös ruokiin, joiden kohdalla yleensä sanot ei kiitos? Women’s Health listasi kikkoja, joiden avulla nirsoilun syistä voi päästä eroon.
Etkö pidä tiettyjen ruokien koostumuksesta tai vaikkapa kitkeryydestä? Lue vinkit läpi ja kokeile hyödyntää niitä omassa ruokavaliossasi.
Ongelma: Pistävä maku
Esimerkiksi hyvin kuumaan veteen haudutettu vihreä tee voi maistua ikävän pistävältä. Lisää teehen hunajaa tai maitoa, jotka molemmat taittavat pistävän maun tehokkaasti.
Ongelma: Kitkeryys
Kaalit, kuten terveellinen lehtikaali voi maistua aavistuksen kitkerältä. Kitkeryyttä tasapainottavat sekä suolainen, makea että hapan, joten mausta lehtikaali haluamallasi tavalla. Voit myös esimerkiksi loihtia lehtikaalista smoothien, johon lisäät kaalin seuraksi banaanin, omenamehua ja sitruunamehua.
Ongelma: Vahvat maut
Esimerkiksi juureksilla on usein voimakas, maanläheinen maku, joka voi joillekin olla liikaa. Kokeile paahtaa juureksia uunissa vähintään puolen tunnin ajan, näin saat mausta pehmeämmän.
Ongelma: Erikoinen rakenne
Jos ruoan erikoinen rakenne on nirsoilun syy, kokeile muuttaa raaka-aineen rakennetta erilaisilla ruoanvalmistustavoilla. Keitä esimerkiksi kuivatuista hedelmistä kastike vaikkapa broileriruoille tai syö keitettyjen porkkanoiden sijasta pyrettä tai rouskuvaa raastetta.
Ongelma: Säilykeruokien koostumus
Jos säilykkeet eivät maistu, voit aina kokata tuoreista aineksista, jolloin voit vaikuttaa myös ruoan kypsyysasteeseen. Keitä esimerkiksi linssit ja pavut itse ja syö hedelmät ja kasvikset tuoreena.
Lähde: Women's Health