Joskus on ihan sallittua turvautua kaupan valmiskeittoihin, sillä niistä saa muokattua itsensä näköisen aterian vähällä vaivalla.
Kun kaipaa nopeasti jotain lämmintä tai helposti syntyvää arkiruokaa, tulee usein käännyttyä valmiskeittojen puoleen. Olipa sitten kyseessä säilyketölkki tai pahvitetra, maku ei yleensä vastaa odotuksia.
Jos itse tekeminen ei kuitenkaan houkuta, voit parantaa säilykekeiton makua huomattavasti muutamalla niksillä.
Lisää mausteita mielesi mukaan
Valmiskeitoissa suurin ongelma on yleensä mausteiden ja makujen puute. Kokeile siis lisätä joukkoon ripaus paprikajauhetta, pippurirouhetta, hyvää oliiviöljyä, hakattua basilikaa tai muita tuoreita yrttejä.
Helposti herkullista makua keittoihin saa lisäämällä joukkoon hieman paksua maustamatonta jogurttia tai smetanaa.
Kokeile uusia makuyhdistelmiä
Usein valmiskeittoihin on tarpeen lisätä hieman suolaa tai tilkka hapokkuutta tuovaa etikkaa. Kokeilemalla löytää juuri omaan makuun sopivia makuyhdistelmiä.
Esimerkiksi tumma balsamico sopii tomaattiketon mausteeksi, pinaattikeiton puolestaan maustaa jauhettu muskottipähkinä.
Suolaista juustoa ja rapeita pähkinöitä
Myös erilaiset lisukkeet parantavat ennen kaikkea keiton makua, mutta tuovat joukkoon myös pureskeltavaa koostumusta ja visuaalista kontrastia. Kokeile esimerkiksi lisätä keiton päälle murennettuja keksejä, siemeniä, hienonnettuja pähkinöitä tai pala raastettua lempijuustoasi.
Hieman kuivahtaneesta valmistuu nopeasti keiton kanssa hyvin yhteen sopivia krutonkeja.
Kaunis astia saa ruoan maistumaan
Tämä voi kuulostaa hieman typerältä, mutta tarjoilemalla keiton kauniista astiasta tai kulhosta vaikutat myös makuun.
Olemme visuaalisia olentoja, joten jo pelkkä kaunis tarjoiluastia tekee keiton syömisestä hieman maukkaamman elämyksen.
Lähde: Popsugar