Vesimelonin valkoista osaa ei missään nimessä kannata heittää pois.
Vesimelonin valkoinen osa on täysin syötävää ja itse asiassa myös hyvin vitamiinipitoista tavaraa. Valkoiset osat maistuvat sellaisenaan miedolta ja ehkä myös mitäänsanomattomalta, mutta pikkelöitynä niistä tulee herkullinen kesälisuke.
Kuori vesimelonin vihreä kuori pois ja syö punainen osa sellaisenaan. Jäljelle jääneestä valkoisesta osasta pikkelöit nopeasti herkkuja. Pilko valkoinen osa palasiin ja keitä niitä hetki vedessä.
Kun vesimeloni alkaa pehmetä, eli usein noin neljän minuutin kiehautuksen jälkeen, sekoita toiseen pannuun 2 dl vettä, 2 dl sokeria, 2 dl viinietikkaa ja 2 ruokalusikallista suolaa. Kiehuta seosta, kunnes sokeri on sulanut. Laita jäähtyneet vesimeloninpalat pikkelöintiliemeen ja siirrä suljetut purkit jääkaappiin. Pikkelöidyt vesimelonit ovat syötäviä jo parin tunnin päästä.
Lähde: Huffington Post