Villa Marian sitruunalikööri eli limoncello

Monelle, monelle sitruunaliköörin ystävälle! Il Professore opettaa Davidille kärsivällisesti, että sitruunaliköörin valmistaminen vaatii tekijältäänkin kärsivällisyyttä. Herkullinen limoncello-juoma on kotoisin Italian Tyrrhenanmeren Amalfin rannikolta.

Ainekset

  • 1 litra väkevää, kirkasta viinaa
  • 7 kypsää sitruunaa, pestynä
  • 1 litra vettä
  • 450 g sokeria

Valmistusohje

1. Kuori sitruuna ohuelti perunankuorimaveitsellä. Käytä juomaan vain keltaiset kuorisuikaleet, älä kitkerää valkoista osaa. Laita keltaiset kuoret suureen lasipulloon.

2. Lisää pulloon alkoholi. Peitä pullonsuu kelmulla, jotta alkoholi ei pääsisi haihtumaan. Jos alkoholi haihtuu, jäljelle jäävät vain sitruunankuoret.

3. Anna juoman seistä noin 12 päivää huoneenlämmössä, jotta maut ehtisivät tasaantua.

4. Keitä vettä. Jäähdytä se ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Anna viilentyä.

5. Poista sitruunankuoret alkoholista ja lisää alkoholi sokeriveteen. Pidä nestettä vielä 10 päivää suljetussa pullossa, jonka jälkeen limoncello on valmista.

Juoman voi laittaa ennen nauttimista esimerkiksi pakastimeen. Mitä kylmempää, sen parempaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.