1. Kuori sitruuna ohuelti perunankuorimaveitsellä. Käytä juomaan vain keltaiset kuorisuikaleet, älä kitkerää valkoista osaa. Laita keltaiset kuoret suureen lasipulloon.
2. Lisää pulloon alkoholi. Peitä pullonsuu kelmulla, jotta alkoholi ei pääsisi haihtumaan. Jos alkoholi haihtuu, jäljelle jäävät vain sitruunankuoret.
3. Anna juoman seistä noin 12 päivää huoneenlämmössä, jotta maut ehtisivät tasaantua.
4. Keitä vettä. Jäähdytä se ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Anna viilentyä.
5. Poista sitruunankuoret alkoholista ja lisää alkoholi sokeriveteen. Pidä nestettä vielä 10 päivää suljetussa pullossa, jonka jälkeen limoncello on valmista.
Juoman voi laittaa ennen nauttimista esimerkiksi pakastimeen. Mitä kylmempää, sen parempaa.