Jos iltanaposteluihin kaipaa vaihtelua, kannattaa rohkeasti kokeilla avokadoranskalaisten valmistamista.
Moni syö avokadon sellaisenaan tai lisää sitä esimerkiksi salaatin joukkoon. Avokadosta valmistuvat kuitenkin myös uudenlaiset napostelupalat, avokadoranskalaiset, joissa niiden kermainen maku pääsee oikeuksiinsa.
Avokadoranskalaiset
1 avokado
1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl maitoa
tilkka vettä
Leikkaa ensin avokadot siivuiksi.
Riko kananmuna ja sekoita sen joukkoon tilkka vettä.
Laita vehnäjauhot, kananmunat ja maito erillisiin kulhoihin. Kuumenna öljy kattilassa.
Kasta yksi avokadonpala kerrallaan ensin maitoon, sitten vehnäjauhoon, sitten kananmunaseokseen ja uudestaan vehnäjauhoon.
Asettele avokadonpalat leivityksen jälkeen yksitellen pellille, leivinpaperin päälle.
Kun öljy on riittävän kuumaa, friteeraa avokadosipsejä niin kauan, että ne saavat kauniin ruskean pinnan.
Siirrä avokadosipsit öljystä talouspaperille, jotta liika öljy imeytyy pois.
Tarjoile dipin kanssa.
Lähde: YouTube