Täydellinenkin munakokkeli alkaa etoa, jos "egg ick" iskee. Munainhotus on noussut TikTok-ilmiöksi.
Oletko koskaan syönyt munakasta hyvällä ruokahalulla, kun yllättäen koko ruokalaji alkaakin tuntua selittämättömällä tavalla oksettavalta? Someilmiöksi noussut "munainho", egg ick, kuvaa tilannetta, jossa kananmunien syöminen alkaa yhtäkkiä etoa, kertoo In The Know.
Lue myös: Brittinaisen Lidlistä ostamista kananmunista paljastui kotona järkyttävä yllätys
– Jos tiedät, tiedät. Jos et tiedä, paras tapa kuvata tätä on tilanne, jossa kananmunat alkavat maistua liikaa munilta etkä enää voi syödä niitä, tiktokkaaja Shabnam kuvailee.
– Rakastan munia, kunnes yhtäkkiä en enää rakastakaan.
Etovaa tunnetta saattaa aiheuttaa kananmunan haju, koostumus tai maku. Inhotuksen tunne voi estää munien syömisen; eräs tiktokkaaja kuvasi, ettei tunteen takia halua munia edes lähelleen. Myös muut ruoat voivat selittämättömästi alkaa tuntua oksettavilta kesken aterian.
Moni samaistuu videoihin: "En olekaan ainoa?"
TikTokin kautta monille selvisi, etteivät he ole munaällötyksensä kanssa yksin. Videoita, joilla "egg ick" selitetään, on katsottu jo kymmeniä miljoonia kertoja.
Lue myös: Voisitko syödä? Tämä kyseenalainen lihamureke on juuri nyt valtava hitti
– Onneksi en ole ainoa, joka kokee tätä, TikTokissa kiitellään.
– En olisi ajatellut, että tämä on joku juttu, mutta minulla on tämä, toinen kommentoija tunnustaa.
Shabnam kuvailee munainhoaan. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.
Käyttäjä näyttää, miten joutuu munainhon kouriin kesken aterian. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.
– En olekaan yksin, toisessa videossa kiitellään.
– En olekaan ainoa? kommenteissa ihmetellään.
Munia ei ole pakko syödä
Rekisteröity ravintoterapeutti Meaghan Greenwood muistuttaa Yahoo-sivustolla, ettei munia ole mikään pakko syödä: proteiinia saa myös esimerkiksi kanasta, kalkkunasta, kalasta, palkokasveista ja tofusta sekä esimerkiksi kreikkalaisesta jogurtista. Tärkeintä on syödä monipuolisesti erilaisia proteiineja.
Mikä "egg ickin" sitten aiheuttaa? Varsinainen lääketieteellinen tila se tuskin on.
Greenwoodin mukaan esimerkiksi yliherkkyys tai allergia kananmunissa esiintyville proteiineille voisi aiheuttaa epätoivottavan reaktion munien syömiseen. Munien rasvaisuus voi myös aiheuttaa vatsaongelmia, mikä voisi lisätä inhoa niitä kohtaan.
Lue myös: Monen suosima ainesosa voikin pilata munakokkelin – kokki varoittaa: "Älä koskaan lisää..."
Lue myös: Testasimme kikan: Keitettyjä kananmunia ei tarvitse kuoria lainkaan
Katso myös: Onko tässä erikoisin tapa valmistaa munakokkelia?
3:02
Lähteet: In the Know, Yahoo, Tiktok.com/@shabnomnom