Brittikokin mukaan munakokkeli ei parane maidolla, vaan voilla.
Kuiva munakokkeli ei ilahduta aamupalapöydässä, mutta maidon kanssa lotraaminen kannattaa nyt lopettaa. Kokki Dan Joines muistuttaa, ettei maidon lisääminen muniin paranna kokkelia.
– Älä koskaan lisää maitoa munakokkeliin, se laimentaa maun ja tekee munista todennäköisemmin kumimaisia, Joines kuvaili Mirrorin mukaan.
Lue myös: Oletko ennen hoksannut käyttää tortilloja näin? Näppärät "taskut" maistuvat koko perheelle
Maidon sijaan Joines tarttuisi voipakettiin.
– Varmista, että voi on kullankeltaista, muttei ruskeaa, ennen kuin laitat munat pannulle. Jatka niiden sekoittelua keski- tai matalalla lämmöllä, hän neuvoo.
Sekoittele munia, kunnes massa pysyy kasassa, mutta on kuitenkin vielä hieman juoksevaa.
Lue myös: Ei pelkkä aamupala! Harrin mainio munakas maistuu mihin aikaan päivästä tahansa: "Supernopea ruoka"
Sittenkin maitoa munakokkeliin?
Joinesin ohje on kellunut netissä jo vuosia, eikä mies ei ole neuvojensa kanssa yksin; myös kokki Luke Selby kertoi vuonna 2022, että maidon laittaminen munakkaaseen on suoranainen "perisynti". Jos tavoitteenasi on ilmava, suussa sulava kokkeli, vesi saattaakin olla paras tapa lähteä liikkeelle.
Makuja tosin on monia; ruokatoimittaja Kelsey Youngmanin "täydelliseen munakokkeliin" kuuluu olennaisena osana maito.
Julkkiskokki Alton Brownin mukaan tarvitaan vain yksi salainen raaka-aine, jotta kokkelista tulee silkinpehmeää.
Lue myös: Paras tapa tehdä munakokkelia: Helpot vinkit takaavat supermehevän ja maukkaan lopputuloksen
Lue myös: Onko tämä paras tapa kuoria keitetyt kananmunat? Kokeilimme kokkien varjelemaa salaista kikkaa
Katso myös: Näin paistat täydellisen munakkaan!
2:18
Lähde: Mirror