Fazer vetää kaikki Muumi-tikkarit myynnistä: "Riski on merkittävä"

muumi-tikkarit
Muumi-tikkarit katoavat kaupoista toistaiseksi. Fazer

Fazer tiedottaa jättimäisestä tikkareiden takaisinvedosta. 

Fazer kertoo vetävänsä myynnistä Moomin-tikkarit tuoteturvallisuusriskin vuoksi. Myös tikkareiden toimitukset keskeytetään. 

– Moomin-tikkareissa makeisen koko, kovuus ja muoto yhdistettynä suussa pehmenevään tikkuun saattaa muodostaa tuoteturvallisuusriskin, jos makeinen irtoaa tikusta äkillisesti. Takaisinveto ei koske muita Fazerin tikkareita, yrityksestä kerrotaan.

Takaisinveto koskee kaikkia Fazer Moomin -tikkareita. Takaisinveto ei koske Fazerin muita tikkareita, joissa makeisosuus on sekä pienempi että eri muotoinen.

"Riski on merkittävä"

Fazerin mukaan yritys on hiljattain saanut muutamia kriittisiä kuluttajapalautteita, joissa on kerrottu tikkarin makeisosan äkillisestä irtoamisesta aiheutuneista vaaratilanteista. Riski on todennettu myös Fazerin omassa laadunvalvonnassa ja analyysien perusteella riski on merkittävä. Tehostetuilla laadunvalvonta- ja kehitystoimenpiteillä ei valitettavasti ole löydetty tuoteturvallista ratkaisua. 

– Turvallisuus ja kuluttajien luottamus tuotteisiimme on Fazerille ensisijaisen tärkeää. Koska nopeasti toteutettavaa ratkaisua ongelmaan ei ole löydetty, Fazer on päättänyt keskeyttää toistaiseksi Moomin-tikkareiden toimitukset ja vetää myynnissä olevat Moomin-tikkarit markkinoilta, kertoo Fazerin Candy-liiketoiminnan johtaja Tom Lindblad tiedotteessa.

Fazer ei vielä osaa arvioida, milloin tai minkälaisena tuote mahdollisesti palaa valikoimaan. 

Fazerin mukaan tikkareita ei tarvitse palauttaa, vaan ne voi hävittää kierrättämällä kääreen muovinkeräykseen ja tikkarin biojätteeseen. 

– Makeisosan voi myös murskata pienemmäksi ja käyttää esimerkiksi jäätelöannoksissa tai piparkakkutalon värikkäänä "ikkunalasina", yrityksestä vinkataan.

Fazer hyvittää syömättömät tuotteet. Lisätietoa saat Fazerin kuluttajapalvelusta.

Katso myös: Kaksi tapaa tehdä ikkunat piparkakkutaloon

Kaksi tapaa tehdä ikkunalasit piparkakkutaloon 1:22
Nappaa vinkit piparkakkutalon koristeluun.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat