Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Glögiasiantuntija rusinoista ja manteleista: "Pilaat niillä koko juoman!"

Glögi on yksi sokeripitoisimmista alkoholijuomista.
Asiantuntija kammoksuu rusinoita glögissä.Shutterstock
Julkaistu 27.11.2015 20:02
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Blossa-vuosikertaglögin parissa työskentelevä asiantuntija huomauttaa, että glögin joukkoon ei ole suinkaan pakko lisätä perinteistä rusina-mantelisekoitusta.

Rusinat ja mantelit ovat jo vuosisatojen ajan olleet osa glögiä. Perinteistä piittaamatta ruotsalainen Blossa Chief Blender Åsa Orsvärn huomauttaa, että niitä ei kuitenkaan välttämättä edes kannata lisätä tänä päivänä joulun suosikkijuomaan.

– Varsinkin vuosikertaglögeihin niiden lisääminen on surullista. Pilaat niillä koko juoman! Orsvärn kertoo.

Rusinat keräävät juomassa kosteutta ja muuttuvat nopeasti löysiksi. Tämä koostumus ei miellytä glögiasiantuntijaa.

– Minä en pidä märistä rusinoista. Manteleiden kanssa voin juoda glögini, mutten rusinoiden kanssa. 

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka