Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

No nyt on jännä! Suomalaisfirmalla ennenkuulumaton ehdotus jouluruokien tuunaukseen – mihin kaikkeen "kultainen suihkaus" sopiikaan?

kuva-4-tuunattu-dr.-oetkerin-tradizionale-pancetta-pakastepizza
Pakastepizzaa hopeasuihkeella. Koska miksi ei? Dr. Oetker
Julkaistu 14.12.2019 18:05

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että voisit nauttia joulupöydän herneet hopeanväriseksi glitteröitynä? Tuskinpa. Nyt se on kuitenkin mahdollista, kerrotaan Suomen Dr. Oetkerilta.

Kulta ja kimmellys ovat tuttuja elementtejä joulun koristuksissa, mutta harvoin niitä tulee yhdistettyä kuitenkaan varsinaisiin jouluherkkuihin. Nyt elintarvikevalmistaja Dr. Oetker kuitenkin ehdottaa tiedotteessaan, että esimerkiksi joulupöydän herneet nautitaan kimmeltävinä. Nyt on aika siis stressata myös herneiden ulkonäöstä, jos joulun stressikiintiössä on vielä tilaa. 

kuva-2-hopeakimalteella-suihkutetut-herneet

Kimalleherneitä.

– Herneet, luumut ja porkkanat ovat perinteisiä kinkun kanssa katettuja lisukkeita. Purkkiherneiden väri kuitenkin haalenee ja muuttuu sameaksi purkissa. Sinänsä arkisesta lisukkeesta saa juhlapöydän katseenvangitsijan, kun herneiden värin vaihtaa suihkeella kultaan tai hopeaan. Kimalleherneet voivat kannustaa lapsiakin maistamaan tätä erikoisherkkua, Dr. Oetker Suomi Oy:n tuotepäällikkö Anna Hätälä suosittelee.

Eikä siinä vielä kaikki. Jouluaamun voi nimittäin startata "kultaisella suihkauksella" riisipuurossa. Yleensä puuro nautitaan kanelin, sokerin ja maidon tai voisilmän kanssa.

kuva-1-kultakimalteella-suihkutettu-joulupuuro

Kultaista riisipuuroa hänelle, jolla on jo kaikkea. 

– Valkoisesta joulupuurosta saa yllättävän ja näyttävän, kun puuron pinnan koristelee joko kultaisella tai hopeisella suihkeella, Hätälä kannustaa.

Virallisesti kimallesprayt on kehitelty leivontaan, mutta valmistajan mukaan niitä voi kuitenkin hyödyntää myös muiden ruokien koristelussa. Suihkeet eivät maistu miltään.

Hämmentävä pizzaidea

Jos joulun kimalleglamour ei vielä riitä ja suihkepulloissa riittää tavaraa, voi juhlatunnelmaa hakea pyhien jälkeen yhdistämällä suihkeet pakastepizzaan. Koska kukapa ei haluaisi syödä rucolanlehtiä hopeoituna?

– Pakastepizzaa voi tuunata mieleisekseen. Juhlailmettä saa suihkuttamalla hopeista huurretta pizzan päälle ripoteltaviin rucolan lehtiin. Näin juhla jatkuu, vaikka ruoanlaittoon saakin jo helpotusta, Hätälä päättää.

Mahtava idea vai jotain ihan muuta? Ainakin saat kimalleherneistä varmasti puheenaiheen aaton juhlapöytään. 

Lue myös: Sarin mullistavat "laiskurin joulutortut" valmistuvat suorastaan nerokkaan helposti – oletko jo testannut?

***

Eikö inspiroi? Testaa jotain hieman perinteisempää:

1:02img

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka