Ei pelkkä joulujuoma! Glögiguru tyrmää yleisen glögin juomiseen liittyvän tavan: "Surullista"
Glögit ovat kaupoissa vain muutaman kuukauden, mutta asiantuntijan mukaan glögi on juoma, jota kannattaisi nauttia ympäri vuoden.
Glögistä tulee monelle mieleen lumi, mausteet ja joulu. Vaikka jouluisilla mausteilla maustettua juoma nautitaan pääasiassa talviaikaan, Blossa Chief Blender Åsa Orsvärnin mukaan glögi on todella monikäyttöinen ja ympärivuotinen juoma, jota voi nauttia niin kylmänä kuin kuumana.
Glögistä syntyy vaikkapa ptämä herkullinen glögidrinkki. Artikkeli jatkuu videon alla.
– Alkuaikoina glögi oli juoma, jota juotiin syyskuusta huhtikuuhun, mutta nykyisin siitä on tullut yhä enemmän joulujuoma, Orsvärn kertoo Makuja.fi:lle.
Tästä huolimatta glögin juomisen voi naisen mukaan aloittaa hyvin jo syksyllä vaaleammista glögeistä ja siirtyä talven tullen pikkuhiljaa punaisiin versioihin.
– Voit juoda vaaleata glögiä jo syksyllä. Yksi hyvä tapa on ottaa viinilasi, täyttää se jääpaloilla, kuohuviinillä ja glögillä, ja nauttia sitä yhdessä juustojen ja oliivien kera. Myöhemmin syksyn edetessä voit siirtyä nauttimaan lämmitettyä, perinteisempää glögiä, Orsvärn neuvoo.
Glögiä ei missään nimessä kannata heittää pois
Se, että glögiä on saatavilla vain muutaman kuukauden ajan, on Åsan mukaan surullista. Hän kehottaakin ostamaan glögiä varastoon ja säästämään sitä vaikka ensi kesän juhliin. Naisen mukaan erinomainen pikasangria syntyy sekoittamalla keskenään glögiä, punaviiniä ja appelsiinin kuoria.
– Glögin makeus toimii erinomaisesti myös kuohuviinin kanssa nautittavaksi.
– Glögi sopii myös ruoanlaittoon ja sitä voi lisätä esimerkiksi bolognesekastikkeen joukkoon, Orsvärn toteaa.
Glögiä ei siis koskaan kannata heittää joulun jälkeen pois.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka