Gnoccheja kannattaa tehdä kerralla suuri annos. Kaiken, mikä ei kulu kerralla, voi pakastaa. Tässä erinomainen ohje kurpitsa-gnoccheille, joita oli jäänyt jäljelle tästä kerrasta. Perusidean sain vuosia sitten Ravinteli Berthassa ja olen kokkaillut vastaavaa muutaman kerran. Gnocchien tekeminen vie aikaa, mutta jos niitä löytyy pakkasesta, tämä on helppoa ja nopeaa syysruokaa. Kauden aineksista lautaselle päätyy paahdettua kurpitsaa, kurpitsa-gnoccheja, paistettuja sieniä ja salvianlehtiä sekä nokare ranskankermaa. Todella maukasta. Ja upeaa tarjottavaa lihattomana lokakuuna.
Gnocchit kurpitsan, sienten ja salvian kera
yhteen annokseen tarvitset:
muutama gnocchi (resepti)
muutama sieni
muutama kurpitsapala
kaksi tuoretta salvianlehteä
1-2 rkl ranskankermaa
nokare voita
suolaa
mustapippuria
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paloittele kurpitsa parin sentin kokoisiksi palasiksi (Ole varovainen ja tiedä aina, missä terä menee kurpitsan sisällä.). Asettele palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita uuniin ja paahda n. 30-40 minuuttia. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Paista kuivalla pannulla sienistä kosteus pois. Mausta ja ota erikseen. Madalla lämpöä keskilämmölle. Lisää pannulle nokare voita ja paista gnoccheihin kullanruskea pinta, salvianlehdet rapsakoiksi ja kurpitsapalasiin hieman väriä. Asettele lautaselle ja lisää päälle nokare hiukan notkistettua ranskankermaa. Tarjoile.