Gordon Ramsay tyrmää laadukkaaksi mielletyn raaka-aineen – myös toinen kokki mollaa: "Jos näet sitä ravintolan ruokalistalla, juokse ulos"

risotto öljy
Tryffeliöljyä saatetaan käyttää muun muassa maustamaan risottoa. Shutterstock

Kärkkäistä mielipiteistään tunnettu televisiokokki Gordon Ramsay ei ymmärrä yhden öljyn käyttöä ruoanlaitossa. 

53-vuotias huippukokki, televisio-ohjelmista tuttu Gordon Ramsay ei yleensä epäile ilmaista omaa mielipidettään aiheesta kuin aiheesta. Aiemmin Ramsay on muun muassa nimennyt paikan, jossa ei ikinä söisi mistään hinnasta.

Nyt viihdesivusto CheatSheet nostaa esiin laadukkaana pidetyn raaka-aineen, jota mollaavat Gordon Ramsayn lisäksi myös useat muut julkkiskokit. Kyseessä on tryffeliöljy. 

Ramsay tyrmäsi tryffeliöljyn käytön Master Chef -ohjelman toisella tuotantokaudella, kun finalisti Tracy käytti öljyä risottonsa viimeistelyyn. 

– Yksi naurettavimmista raaka-aineista, johon olen koskaan törmännyt. En voi uskoa, että käytit sitä juuri. Sama kuin olisit sytyttänyt essusi tuleen, Ramsay laukoi. 

Samaisessa ohjelmassa myös ravintoloitsija ja kokki Joe Bastianich haukkui tryffeliöljyn käyttöä.

– Varma merkki siitä, että joku ei tiedä, mitä on tekemässä. Kai tiedät, että öljyyn käytetään aromeja, jotka eivät sisällä lainkaan valkoista tryffeliä, rvintoloitsija totesi.

– Hyvä nyrkkisääntö on, että jos näet ravintolan ruokalistalla valkoista tryffeliöljyä, juokse ulos, hän jatkoi.

Myös Martha Stewart on tuominnut julkisesti tryffeliöljyn ja todennut, ettei ikinä käyttäisi sitä ruoanlaitosta. 

Lähde: CheatSheet

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!