Tämä ohje voi tuntua turhan simppeliltä kirjoitettavaksi, mutta se on ennemminkin muistutus siitä, ettei parsaa tarvitse aina keittää. Se on huikaisevan hyvää myös grillattuna. Alkupalana tai herkullisena grilliaterian osana. Voit yhdistää siihen myös kastikkeita kuten klassisen béarnaisen tai hollandaisen. On hämmentävää, miten hyvää näin yksinkertaisesti saakaan aikaan.
Parsaa grillattuna
parsaa
hyvälaatuista oliiviöljyä
suolaa
(sitruunamehua)
Katkaise parsojen juuresta puinen osa veitsellä poikki. Mikäli parsat ovat paksuja, kuori alaosan kuorta. Lorauta oliiviöljyä parsojen päälle ja pyöräytä niitä niin, että ne ovat kauttaaltaan pinnoitettu öljyllä. Ripottele pinnalle suolaa.
Laita parsat kuumaan grilliin ja kääntele niitä hiukan minuutin välein, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Kun parsoissa on tummia parila raitoja ympäriinsä, nosta ne grilliltä. Voit puristaa päälle sitruunamehua.