Entrecôte on varma valinta, kun tarkoituksena on grillata maukkaat pihvit.
Lähes minkä tahansa lihanosan voi grillata, mutta onnistuneen lopputuloksen varmistat, kun valitset lihaksi entrecôten.
– Entrecôte on perusvarma ja helppo tehdä. 250-grammainen pihvi on paksuudeltaan pari senttiä, joten se on helppo grillata, suosittelee grillauksen Suomen mestari Tomi Nipula.
Entrecôte on naudan ulkofileen jatkeesta eli ruhon etupäästä leikattua rasvaista lihaa, josta leikatut pihvit sopivat täydellisesti grillattavaksi. Pihvistä hiilille tippuva rasva nostattaa savua, mikä puolestaan antaa pihville hyvän grillin aromin.
Jos valitset grilliin fileetä, suosittelee Nipula valitsemaan lihan, jossa on makurasva mukana.
– Niitä löytyy lähinnä tuontilihasta. Suomessa ei vielä hirveästi tuoteta rotukarjanlihaa. Suomalaisesta naudasta puuttuu usein vähän rasvaa.
Muista ottaa liha ajoissa huoneenlämpöön ennen grillaamista.