Halpa vs. kallis: Kobe-härkä MTV:n testissä – voittaako 399 euron ökyliha oikeasti kotimaisen ulkofileepihvin?
MTV Uutisten halpa vs. kallis -sarjassa vertaillaan erilaisten ruoka- ja juomatuotteiden "hintaääripäitä" keskenään. Tällä kertaa maistelimme maailman kalleimpien lihojen joukkoon kuuluvaa Kobe-härkää sekä halvempia naudan ulkofileitä.
Ruokia ja juomia on olemassa moneen eri makuun. Lähes jokaisesta kategoriasta löytyy niin sanottuja halpisvaihtoehtoja, tai sitten hieman tyyrimpää tavaraa, jota ainakin joissain tapauksissa voidaan pitää laadukkaampana valintana.
MTV Uutisten halpa vs. kallis -sarjassa vertaillaan ruoka- ja juomatuotteita eri hintakategorioista. Onko kalliimpi vaihtoehto aina automaattisesti parempi, vai voiko makuelämyksiä löytää myös pikkurahalla?
Aiemmin halpa vs. kallis -sarjassa vertailtiin 8 euron punaviiniä 30 euron punkkuun sekä testattiin, voisiko halpa kuohuviini voittaa samppanjan.
Voittaako 399 euron Kobe-härkä tavallisen ulkofileen?
Tällä kertaa nappasimme testiin naudan ulkofileitä eri hintakategorioista. Hintahaitari oli testattavissa tuotteissa todella suuri, sillä onnistuimme hankkimaan testiin hieman harvinaisempaa lihaa, aitoa japanilaista Kobe-härkää. Kobe-härän ulkofilee kustansi Järvenpään K-Citymarketin lihatiskillä 399 euroa kilolta. Mukana testissä oli myös palvelutiskiltä ostettu keskihintainen ja kotimainen naudan marmori-ulkofilee (49,95 euroa kilolta) sekä halvempi, vakuumipakattu ja ulkomainen naudan ulkofilee (29,97 euroa kilolta).
Valitsiko makuraati lopulta halvan, keskihintaisen vai kalliin vaihtoehdon? Onko 399 euroa kilolta maksava Kobe-härkä todella hintansa väärti? Katso videolta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti