Haluatko laihtua? Sillä on väliä, mihin aikaan syöt – tietyt ajankohdat otollisimpia
Painonpudotuksessa voi aterioiden energiapitoisuuden lisäksi olla merkitystä myös niiden ajoituksella, Kunto Plus -lehti muistuttaa.
Energiansaannin ja -kulutuksen lisäksi laihduttajan kannattaa kiinnittää huomiota ruokailuaikoihin. Yhdysvaltalaistutkimuksessa todettiin "väärinä" aikoina syömisen nostavan verensokeria selvästi tavallista enemmän, mikä vaikuttaa elimistön insuliinitasoon ja voi myös aiheuttaa painonnousua.
Aamiainen
Aamiainen kannattaa nauttia klo 6 ja 9.45 välisenä aikana. Useissa tutkimuksissa on todettu säännöllisen aamiaisen syömisen tukevan niin painonpudotusta kuin painonhallintaakin.
Aamiaisen ja lounaan välillä kannattaa syödä terveellinen välipala, jos pikkunälkä yllättää. Näin lounaalla on helpompi pitää annoskoko kohtuullisena.
Lounas
Lounas kannattaa syödä klo 15 mennessä. Painonpudotuksen ja aterioiden ajoittamisen yhteyttä selvittäneessä tutkimuksessa myöhäisillä lounastajilla paino putosi vähemmän kuin aikaisemmin lounastaneilla.
Iltapäivän välipala kannattaa syödä 2–4 tuntia lounaan jälkeen. Näin verensokeri pysyy tasaisena päivälliseen asti eikä nälkä ehdi yltyä turhan vaativaksi.
Päivällinen
Paras päivällisaika on painonpudottajalle klo 17 ja 19 välillä.
Brittitutkimuksessa todettiin päivällistä klo 17 ja 19 välillä syöneillä energiansaannin olleen 244 kcal vähäisempää kuin vasta iltaseitsemän jälkeen päivällistä syöneillä.
MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.
Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"