Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hannu paljastaa yli 70 vuotta toimineen makaronilaatikkoreseptin: ”Voit heittää vesilintua kaikilla muilla resepteillä”

makaronilaatikko
Makaronilaatikko on suomalaisten arkiruokien klassikko. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 05.07.2019 13:58

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

74-vuotias Hannu Musakka oppi makaronilaatikon reseptin äidiltään. Yksinkertainen ohje on toiminut tähän päivään asti.

Videolla esitellään kätevät vinkit ruoansäilytykseen!

Kerroimme aiemmin Jalostajan Makaronilaatikkomix-tuotteesta, jonka on tarkoitus helpottaa suomalaisia valmistamaan klassikkoruokaa arjen kiireiden keskellä.

Jutun tiimoilta 74-vuotias Hannu Musakka otti toimitukseen yhteyttä kertoen, ettei laittaisi sekoitetta suuhunsa. Sen sijaan mies jakoi yksinkertaisen mutta toimivan makaronilaatikon reseptin, joka on maistunut hänelle jo yli 70 vuotta.

Hannu kertoo reseptin olevan äitinsä peruja.

– Voit heittää vesilintua kaikilla muilla resepteillä tai jakaa valkoposkihanhille, jotka saisivatkin hävitä maapallolta tai ainakin Suomesta. 

Hannu kertoo, että hänellä on aina tapana tehdä kerralla suurempi satsi makaronilaatikkoa. Osan makaronilaatikosta hän pakastaa myöhemmin syötäväksi.

Hannun paras makaronilaatikko

Ainesosat:

  • kilo Luomu-makaroneja
  • kasvisliemikuutio
  • 750 grammaa nauta-sikajauhelihaa
  • 6 sipulia
  • hienoa merisuolaa
  • jauhettua maustepippuria
  • vajaa litra maitoa
  • 3 kananmunaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje:

Keitä makaronit kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa keitinvedessä. Huuhtele kypsät makaronit kuumalla vedellä, jotta ylimääräinen suola poistuu makaroneista.

Paista jauheliha voissa. Mausta hienolla merisuolalla ja jauhetulla maustepippurilla. Ruskista pilkotut sipulit.

Sekoita makaronit ja jauheliha-sipulipaistos tasaiseksi. Kaada sekoitus voideltuun uunivuokaan.

Valmista munamaito. Vatkaa munat käsivispilällä maitoon. Kaada vuokaan siten, ettei neste nouse aivan pintaan asti. Lisää päälle muutama nokare voita.

Paista makaronilaatikkoa 250-asteessa niin kauan, että laatikko ruskistuu päältä.

LUE MYÖS: Näin Hans Välimäki valmistaa makaronilaatikon – yksi ehdoton raaka-aine

Tuoreimmat aiheesta

Makaronilaatikko