Miten perinteistä makaronilaatikkoa voisi tuunata? Nappaa keittiömestari Kari Aihisen herkullinen reseptivinkki.
Kari Aihinen valmisti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa herkullisen kermaista, pellinkiläistä makaronilaatikkoa. Resepti on alun perin porvoolaisen Bistro Sinnen ravintoloitsija Kai Kallion käsialaa ja löytyy myös Aihisen tuoreesta Kape 24h -keittokirjasta (Tammi 2017).
Perinteinen makaronilaatikko maustetaan pellinkiläisessä versiossa pekonilla, paprikalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla.
– Jotta me saadaan hyvää suolaisuutta, runsautta ja mielestäni myös hauskuutta, niin lisätään muutama slaissi aurinkokuivattua tomaattia kuullotetun paistetun pekonin, sipulin ja paprikan joukkoon, Aihinen kertoo.
Keittiömestari Aihisen mukaan makaronilaatikkoseoksen kannattaa antaa maustua yön yli jääkaapissa, jos siihen on mahdollisuus.
– Suurin salaisuus perustuu siihen, että tässä on kaksi valmistustapaa. Jos on aikaa, voi tehdä edellisenä iltana jo seoksen valmiiksi ja antaa turvota jääkaapissa yön yli. Makaronilaatikosta tulee silloin hieman samettisempi ja kuohkeampi. Tai sitten voi tehdä seoksen ja laittaa suoraan uuniin.