Piristä ruokapöytää hunaja-seesamiporkkanoilla, joiden resepti löytyy Tiia Koskimiehen tuoreesta keittokirjasta Juuri näin! Uusi suomalainen juureskeittokirja.
Jos joskus tuntuu siltä, että ruokapöydän lisukkeet kaipaavat uudistamista, kannattaa kokeilla esimerkiksi uutta helppoa porkkanalisuketta. Porkkana on Suomen käytetyin juures ja juuri nyt parhaimmillaan.
Luovasti ja rennosti valmistetut juurekset ovat myös yksi tämän hetken trendikkäimmistä ruoista. Erilaisista kasvislisukkeista kokoaa nopeasti vaikka kasvispöydän, ja hunaja-seesamiporkkanoista on helppo aloittaa. Muutaman aineksen porkkanat syntyvät nopeasti pannulla.
Hunaja-seesamiporkkanat
pieni rasia miniporkkanoita
2 rkl voita
suolaa
2 tl hunajaa
3–4 rkl seesaminsiemeniä
Huuhtaise ja halkaise porkkanat. Jos naattien tyngät ovat vihreitä ja tuoreita, nekin voi käyttää.
Paahda porkkanoita voissa ja suolaa kevyesti.
Hauduta kannen alla ja kokeile kypsyyttä tikulla. Kun porkkanoissa on vielä puruvastusta jäljellä, lisää hunaja ja seesaminsiemenet. Tarjoa lämpimänä.
Lähde: Tiia Koskimies: Juuri näin! Uusi suomalainen juureskeittokirja
***
1:30