Keittiömestari Hans Välimäki antoi omat herkkutärppinsä äitienpäivään.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla uutisoitiin toukokuussa keittiömestari Hans Välimäen suunnitelmista avata peräti kaksi uutta ravintolaa. Kokki vieraili nyt Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattalussa ja avasi aihetta enemmän.
Ohjelmassa Välimäki antoi myös omat vinkkinsä äitienpäiväruokiin ja -herkkuihin. Lähetyksessä valmistetun upean annoksen lisäksi kokki suositteli tarjoilemaan äideille tietysti perinteiseen tapaan kakkua:
– Klassikko äitienpäivänä on britakakku. Sitten helpompi vaihtoehto, mitä tehdään nykyään aika paljon on pavlova.
Pavlova-kakun valmistamisessa vain mielikuvitus on rajana. Kermavaahdon sekaan voi Välimäen mukaan laittaa esimerkiksi banaaneja tai marjoja. Kaikki rakennetaan marenkipohjan päälle. Sen voi tehdä itse tai ostaa valmiina kaupasta.
– Pavlova on hemmetin hyvä ja sitä voi syödä pitkin päivää, Välimäki ylisti.