Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti
Julkaistu
Kotimaisilla omenoilla höystetty britakakku on ihana leivonnainen. Voit valmistaa omenalisäkkeen valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
Pohja
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vanijasokeria
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
Lisäksi
- (2 kananmunanvalkuaista)
- 1 dl sokeria
Täyte
- 5 keskikokoista omenaa lohkoina
- 25 g voita
- ½ dl sokeria
- ½ tl kanelia
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 100 g maitorahkaa
- ½-3/4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- (tomusokeria)
Valmistusohje
Omena-britakakku valmistuu näin:
- Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.
- Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Jätä valkuaiset marenkiin.
- Lisää kananmunankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten voi-sokerivaahtoon.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina suorakaiteen muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes marenkivaahto on kestävää.
- Levitä marenki lusikalla huolimattomasti taikinakerroksen päälle.
- Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa neljään tai kahteen yhtä suureen osaan.
- Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Kuumenna voi pannulla ja lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli. Sekoita aineksia varovasti, kunnes omenat pehmenevät, mutta pysyvät muodossaan.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
- Laita taikinalevyt kerroksittain yhdessä kerma-rahkaseoksen ja omenaviipaleiden kanssa. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.
- Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka