Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

omenainen-britatorttu-1-220702_Z720121-large
Britakakku kotimaisista omenoista on syksyn varma hitti!MTV
Julkaistu 20.09.2022 09:35

MTV LIFESTYLE

Kotimaisilla omenoilla höystetty britakakku on ihana leivonnainen. Voit valmistaa omenalisäkkeen valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin.

  • Kokonaisvalmistusaika: 30 min
  • Aktiivinen aika: 15 min

Pohja

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vanijasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

Lisäksi

  • (2 kananmunanvalkuaista)
  • 1 dl sokeria

Täyte

  • 5 keskikokoista omenaa lohkoina
  • 25 g voita
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl kanelia

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g maitorahkaa
  • ½-3/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • (tomusokeria)

Valmistusohje

Omena-britakakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.
  2. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Jätä valkuaiset marenkiin.
  3. Lisää kananmunankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten voi-sokerivaahtoon.
  4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Levitä taikina suorakaiteen muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  6. Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes marenkivaahto on kestävää.
  7. Levitä marenki lusikalla huolimattomasti taikinakerroksen päälle.
  8. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa neljään tai kahteen yhtä suureen osaan.
  9. Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
  10. Kuumenna voi pannulla ja lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli. Sekoita aineksia varovasti, kunnes omenat pehmenevät, mutta pysyvät muodossaan.
  11. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
  12. Laita taikinalevyt kerroksittain yhdessä kerma-rahkaseoksen ja omenaviipaleiden kanssa. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.
  13. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku