Omena-britakakku valmistuu näin:
- Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.
- Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Jätä valkuaiset marenkiin.
- Lisää kananmunankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten voi-sokerivaahtoon.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina suorakaiteen muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes marenkivaahto on kestävää.
- Levitä marenki lusikalla huolimattomasti taikinakerroksen päälle.
- Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa neljään tai kahteen yhtä suureen osaan.
- Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Kuumenna voi pannulla ja lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli. Sekoita aineksia varovasti, kunnes omenat pehmenevät, mutta pysyvät muodossaan.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
- Laita taikinalevyt kerroksittain yhdessä kerma-rahkaseoksen ja omenaviipaleiden kanssa. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.
- Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.