Pistaasitäytteinen laskiaispulla on kirinyt takavasemmalta perinteisten hillo- ja mantelimassatäytteisten pullien rinnalle.
Nyt ei kiistellä siitä, onko hillo- vai mantelimassatäytteinen laskiaispulla parempi – jutun lopussa saat kyllä äänestää asiasta.
Perinteisten laskiaispullien rinnalle on nimittäin viime vuosina pulkkaillut pistaasitäytteinen pulla.
Lue myös: Katin mieletöntä laskiaispullaa on pakko kokeilla: "Hauska tapa tarjota isommallekin porukalle"
Jopa suositumpi kuin perinteinen täyte
Uudenmaan Herkku Oy:n toimitusjohtaja Sirpa Bäckström kertoo, että pistaasinmakuinen täyte on ollut heillä laskiaispullan täytteenä jo vuodesta 2018.
– Muutamana alkuvuonna ei tehty mantelitäytteellä ollenkaan, kun pistaasi oli niin hyvä ja sitä meni hyvin, Bäckström kertoo.
Noin 60 prosenttia myydyistä laskiaispullista sisältää kuitenkin perinteistä vadelmahilloa.
Fazer Groupin viestintäpäällikkö Taina Lampela-Helin kertoo, että Fazer Café -kahviloissa ja Gateau-myymälöissä mansikkahillotäytteinen laskiaispulla on ollut vuodesta toiseen selkeä suosikkimaku.
– Tämän vuoden uutuus, pistaasilaskiaispulla, on ollut Gateau-myymälöissä jopa hieman suositumpi kuin perinteinen laskiaispulla mantelimassatäytteellä, Lampela-Helin kertoo.
Lue myös: Miksi hernekeittoa syödään laskiaisena ja torstaisin?
Maku jakaa mielipiteitä
Makuja-toimitus testasi, onko pistaasitäytteinen laskiaispulla kaiken hehkutuksen arvoinen.
Gateaun pulla näytti kaikkien mielestä komealta ja pistaasitahnan vihreä väri oli kaunis.
Itse maku jakoi kuitenkin mielipiteitä.
– Tykkään näistä pistaasirouheista kermavaahdon päällä. Ja tahna on hyvää, vaikken perinteisestä mantelimassasta välitä.
– Maistuu hyvältä laskiaispullalta, mutta en olisi sokkona osannut sanoa maun olevan pistaasi. Maistuu enemmän tavalliselta pähkinältä. Mutta pullana tämä on oikein hyvä.
– Tämä töhnä on mielestäni epämiellyttävää. Pistaasi ei ollut minun juttuni, olisin ottanut mieluummin pullan tavallisella mantelimassatäytteellä.
Lue myös: Pakastekorvapuusteista järjettömän hyviä helpolla kikalla – valmista minuutissa!
Lue myös: Salainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – kondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"
Katso myös: Testissä kaupan mansikkahillolla täytetyt laskiaispullat – pullien suuret makuerot yllättivät raadin: "Tässä ei ainakaan ole kermaa säästelty"
7:24