Helppo maitoniksi taikoo arkisen kahvisi hetkessä kahvilatason elämykseksi – tämä vinkki kruunaa viikonloppuaamusi!
Kukapa ei rakastaisi kahviloita ja etenkin kahvien pinnoilta löytyvää ihanan pehmeää maitovaahtoa. Kahvilatasoinen kahvielämys ei kuitenkaan vaadi kotoa poistumista tai hienon kahvikoneen omistamista, vaan pelkkä lasipurkki ja mikroaaltouuni voivat riittää.
Jos aamupaloistasi tuntuu puuttuvan se jokin, ratkaisu saattaa löytyä tästä vinkistä, joka muuttaa tavallisen maidon hetkessä täydellisen kahvielämyksen viimeisteleväksi silaukseksi.
Maitovaahto syntyy mikrossa kahden helpon työvaiheen avulla. Ensimmäinen vaihe on kaataa maito kannelliseen lasipurkkiin ja sekoittaa purkkia niin, että maito vaahtoutuu. Tämän jälkeen purkki laitetaan mikroon ja sitä lämmitetään noin puolen minuutin ajan. Vaikka mikrotus kestää vain hetken, ilman sitä maitoon muodostunut vaahto katoaa silmänräpäyksessä. Sen lisäksi, että mikrotus saa vaahdon kestämään, se pitää kahvisi lämpimänä pidempään.
The Kitchn -sivuston mukaan paras maitovaahto syntyy, kun valmistukseen käytetään joko rasvatonta tai kaksiprosenttista kevytmaitoa. Nämä maidot antavat kahviin kauniin vaahdon, kun taas rasvaisemmissa versioissa vaahto voi jäädä mitäänsanomattomammaksi.
Tee näin:
- Kaada lasipurkkiin maitoa sen verran, kuin yleensä käytät kahviisi. Älä kuitenkaan täytä lasipurkkia yli puolenvälin, vaan jätä maidolle runsaasti vaahtoutumistilaa.
- Sulje kansi ja ravista purkkia voimakkaasti 30–60 sekunnin ajan. Purkin tulisi olla täyttynyt vaahdolla.
- Poista kansi ja mikrota 30–60 sekuntia.
- Nosta maitovaahtoa purkista suoraan kahviisi.
Lähde: TheKitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"