Valmista täydellistä maitovaahtoa mikrossa, ja nauti kahvilatunnelmasta helposti kotioloissa.
Tavallisesta kahvista saa nopeasti hieman juhlavampaa maitovaahdon avulla. Maitovaahto tekee kahvista kuohkeampaa ja paremman makuista.
Kahviloissa käytetään pääasiassa täysmaitoa, mutta tällä vaahdotuskeinolla maitovaahto onnistuu hyvin myös rasvattomasta maidosta.
Kestää täydellisenä jopa 20 minuuttia
Mikrossa valmistettuna maitovaahto pysyy muita menetelmiä paremmin muuttumattomana, lupaa Stadin ammattiopiston ruokatuotannon lehtori Tatu Lehtovaara.
– Paras maitovaahto syntyy mikrossa. Maito kaadetaan kannelliseen purkkiin ja ravistetaan mikrotuskertojen välillä, kertoo Tatu Lehtovaara.
Kaada purkki puolilleen maitoa. Maitoa ei saa olla liikaa, jotta vaahto mahtuu muodostumaan. Laita kansi purkin päälle ja ravista noin minuutin ajan.
Näin teet maitovaahtoa mikrossa
Avaa kansi ja laita purkki mikroon puoleksi minuutiksi. Toista muutaman kerran.
– Maitovaahto kestää täydellisenä jopa kaksikymmentä minuuttia, Lehtovaara kertoo.
Kaada vaahdotettu maito kahvin päälle, ja nauti luksuksesta arjen keskellä.