Näillä tarjoiluilla vuosi vaihtuu tyylillä.
Moni viettää uuttavuotta pienessä piirissä kotosalla, mutta se ei tarkoita, että täytyisi karsia juhlallisuuksista ainakaan ruoan suhteen.
Kokosimme yhteen helppoja cocktailpaloja ja itse cocktaileja, joiden avulla kelpaa ottaa uusi vuosi vastaan!
Antipasto-tikut
Antipasto-tikut ovat helppoja syötäviä vaikkapa cocktailien kanssa. Voit pujottaa tikkuihin juuri omat suosikkisi tai seurata esimerkiksi alla olevaa ohjetta, josta tulee noin 20 annosta.
noin 1 dl oliiviöljyä
250 g juustotäytteisiä tortellineja
suolaa
mustapippuria
2 rkl balsamicoa
225 g pieniä mozzarellapalloja
0,5 tl italialaista maustesekoitusta
ripaus chilihiutaleita
100 g viipaloitua salamia
100 g paahdettua paprikaa suupalasen kokoisiksi leikattuna
puntti tuoretta basilikaa
200 g artisokansydämiä suupalan kokoisiksi leikattuna
100 g vihreitä oliiveja
1. Keitä tortellinit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois ja siirrä suureen kulhoon.
2. Mausta keitetyt tortellinit suolalla ja pippurilla. Lisää kulhoon balsamico ja 0,5 dl oliiviöljyä ja sekoita keskenään. Siirrä syrjään odottamaan.
3. Marinoi mozzarellapallot pienessä kulhossa italialaisen mausteseoksen, chilihiutaleiden ja 0,5 dl oliiviöljyn kanssa. Sekoita kaikki ja siirä syrjään odottamaan.
4. Kokoa tikut laittamalla jokaiseen yksi kutakin ainesta.
Resepti: Delish
Karpalo-briepaistokset
Jos karpalo ja brie eivät kuulu suosikkeihisi, voit kokeilla valmistaa paistokset myös esimerkiksi seuraavilla makukomboilla:
- murustettua vuohenjuustoa, säilöttyä aprikoosia, paahdettuja manteleita ja timjamia
- camembert-juustoa, säilöttyjä kirsikoita, murustettua pekonia, mustapippuria ja timjamia
- brie-juustoa, päärynähilloketta, paahdettuja pähkinöitä ja rosmariinia
- gorgonzola-juustoa, viikunahilloa, minttua ja paahdettuja saksanpähkinöitä
Reseptistä tulee noin 24 annosta ja paistokset valmistetaan 24-paikkaisessa muffinipellissä.
225 g valmista voisarvitaikinaa
vuokasprayta
jauhoja
noin 225 g brie-juustoa
reilu 1 dl karpalohilloa
0,5 dl pilkottuja pekaanipähkinöitä
6 rosmariininoksaa pienemmäksi pilkottuna
1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele muffinivuoka vuokraspraylla. Ripottele pöytätasolle kevyesti jauhoja ja kauli croisanttitaikina tasaiseksi. Leikkaa 24 samankokoiseen neliöön ja aseta neliöt muffinivuokaan.
2. Leikkaa brie pienemmiksi ja aseta jokaisen taikinaneliön päälle. Lusikoi juuston päälle sitten karpalohilloa, hieman pilkottua pekaanipähkinää ja palanen rosmariininoksaa.
3. Paista uunissa, kunnes taikina on kullanruskeaa, noin 15 minuutin ajan.
Resepti: Delish
Karpalo-Margarita
Juomapuolella ykkösvalinta uudeksivuodeksi on yleensä kuohuviini tai samppanja, mutta jos haluat kokeilla drinkkien sekoittamista, testaa esimerkiksi tätä helppoa ja talvista karpalo-margaritaa!
Jos et omista juomaravistinta, drinkin voi ravistaa vaikkapa hillopurkissa ja siivilöidä sitten lasiin. Jos haluat tehdä lasiin suolareunuksen, se onnistuu limeviipaleen ja suolan avulla.
jäitä
10 cl sokeroimatonta karpalomehua
4 cl tequila blancoa
yhden keskikokoisen limen mehu
2 cl appelsiinilikööriä, kuten Cointreau tai Triple Sec
tuoreita karpaloita koristeeksi
1. Leikkaa keskikokoisesta limestä yksi viipale ja jätä loput limestä itse cocktailia varten. Kaada teelusikallinen suolaa pienelle astialle. Kostuta lasin reunat limeviipaleen avulla ja dippaa sitten lasin reunoja suolaan.
2. Täytä lasi jäillä.
3. Lado juomaravistin puolilleen jäitä ja mittaa sitten juoman ainekset ravistimeen. Ravista parinkymmenen sekunnin ajan voimakkaasti. Siivilöi juoma lasiin ja koristele karpaloilla.
Resepti: The Kitchn
Kokeile myös näitä reseptejä:
Ripauksen luksusta tuovat samppanjakeksit
Kolmen raaka-aineen creme brulee
Katso myös ohje helppoon cocktailiin:
1:55