Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille, anna sulaa noin 10 minuuttia. Voitele pinnat munalla ja ripottele päälle heti kurpitsansiemeniä. Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota sydämenmuotoisilla piparimuoteilla kohmeisesta taikinalevystä sydämiä. Saat yhdestä levystä aina 8 kpl cocktailpaloja. Paista palat 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Puhdista ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele parsa noin 2 cm:n paloiksi. Säästä nuppuosat, noin 3 cm:n pääpalat, ja halkaise ne neljäksi ohueksi koristesuikaleeksi. Paista palat ilman nuppuosia pehmeäksi voissa pannulla (n. 5 min). Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lisää kerma, anna kiehahtaa nopeasti. Kaada seos kannuun ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi paksuksi mousseksi. Anna jäähtyä.
Suikaloi pekoni ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne pannulle, paahda rapeaksi. Anna jäähtyä.
Halkaise jäähtyneet taikinaneliöt terävällä veitsellä. Laita jokaiseen väliin reilu teelusikallinen moussea, teelusikallinen ricottajuustoa ja päälle paahdettua pekonia ja ohut parsan nuppuosa sekä halutessasi pieni pala timjaminoksaa.
Vinkki: Voit korvata timjamin keväisellä nuorella siankärsämöllä, mikäli tunnet luonnonyrtin hyvin (porkkananlehden näköinen).
Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä tehnyt Yellow Tailille