Alkuvuodesta sesongissa oleva greippi on sangen terveellinen, mutta osan mielestä hieman liian kitkerä tai hapan. Makeutta lisätäkseen hedelmän päälle ei kannata lisätä kuitenkaan sokeria.
Oletko lukenut greipin lukuisista terveysvaikutuksista, mutta et saa syötyä sellaista ilman, että joudut vääntelemään naamaasi? Harva arvostaa greipin kirpeyttä sellaisenaan, mutta yksinkertaisella keinolla siitä saa helpommin nautittavaa.
Greippiä voi hyödyntää myös ruoanlaitossa, mikä poistaa hieman hedelmän kitkeryyttä.
Lue myös: Kuusi yllättävää ruokaa, joita herkkävatsaisen kannattaa välttää
Maut tasapainoon
Salainen ainesosa greipin makeuttamiseen on suola, kertoo The Kitchn. Suola saa greipin maistumaan vähemmän happamalta ja tekee siitä myös makeampaa. Toki myös sokerilla saa greipin maistumaan makeammalta, mutta sokeri oikeastaan peittää maut, kun suola taas tasapainottaa makuja.
Käytännössä suola neutralisoi hedelmän vahvan happaman maun, jolloin lopputuloksesta tulee makeampi. Eikä suolaa tarvitse ripotella greipin päälle mitenkään kilokaupalla, sillä ei hedelmästä varsinaisesti suolaistakaan haluta. Happamuuden poistamiseen riittää kevyt ripottelu suolaa puolikkaan greipin päälle.
Niksi toimii greipin lisäksi muillekin hedelmille, kuten happamille appelsiineille, hieman liian raaoille kiiveille, marjoille ja jopa vihreille omenille. Sirottelemalla hedelmälle ripauksen suolaa, voit nauttia hedelmän makeudesta happamuuden sijaan.
Lähde: The Kitchn