Moni valmistaa kalaa vain harvoin, sillä se paistuu helposti ylikypsäksi ja lopputulos on tällöin ikävän kuiva. Kokeile reseptiä, jonka lopputulos on varmasti mehukas!
Ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen uunilohiresepti on takuuvarma keino onnistua lohifileen kypsentämisessä. Kokeile uunilohen valmistamista vaikkapa lauantai-illan iloksi.
– Uunilohi on helppo ja herkullinen ruoka. Uunilohen lisukkeeksi sopii esimerkiksi höyrytetty parsakaali ja vihannekset, Hellapoliisi kertoo.
Uunilohi
4–5 annosta
n. 700 g lohifilee
suolaa myllystä tai limepippuria myllystä
2 ½ dl kuohukermaa, ruokakermaa tai maustettua ruokakermaa
(tilliä)
Lisäksi:
höyrytettyä parsakaalia tai muita vihanneksia
Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot.
Leikkaa fileointiveitsellä pyrstöstä päin viiltäen nahka pois.
Leikkaa halutessasi annospaloiksi tai nosta kalafilee sellaisenaan uunivuokaan.
Rouhi pinnalle suolaa tai limepippuria.
Kaada päälle kerma.
Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa seuraksi höyrytettyä parsakaalia.
Koristele annos halutessasi tillillä.
Herkuttele!
Resepti: Hellapoliisi
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.