Uunilohi
Uunilohi on helppo ja herkullinen ruoka. Uunilohen lisukkeeksi sopii esimerkiksi höyrytetty parsakaali ja vihannekset. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.
Uunilohi, 4-5 annosta
- n. 700 g lohifilee
- suolaa myllystä tai limepippuria myllystä
- 2 ½ dl kuohukermaa, ruokakermaa tai maustettua ruokakermaa
- (tilliä)
Lisäksi
- höyrytettyä parsakaalia tai muita vihanneksia
Valmistusohje
Uunilohen valmistus:
Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot.
Poista fileointiveitsellä pyrstöstä päin viiltäen nahka pois.
Leikkaa halutessasi annospaloiksi tai nosta kalafilee sellaisenaan uunivuokaan.
Rouhi pinnalle suolaa tai limepippuria.
Kaada päälle kerma.
Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa seuraksi höyrytettyä parsakaalia.
Koristele annos halutessasi tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa