Uunilohi on helppo ja herkullinen ruoka. Uunilohen lisukkeeksi sopii esimerkiksi höyrytetty parsakaali ja vihannekset. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.

Uunilohi, 4-5 annosta

  • n. 700 g lohifilee
  • suolaa myllystä tai limepippuria myllystä
  • 2 ½ dl kuohukermaa, ruokakermaa tai maustettua ruokakermaa
  • (tilliä)

Lisäksi

  • höyrytettyä parsakaalia tai muita vihanneksia

Valmistusohje

Uunilohen valmistus:

Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot.

Poista fileointiveitsellä pyrstöstä päin viiltäen nahka pois.

Leikkaa halutessasi annospaloiksi tai nosta kalafilee sellaisenaan uunivuokaan.

Rouhi pinnalle suolaa tai limepippuria.

Kaada päälle kerma.

Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa seuraksi höyrytettyä parsakaalia.

Koristele annos halutessasi tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi