Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!
Graavilohi on tyylikäs tarjottava milloin tahansa. Voit tuunailla makumaailmaa eri tavoin. Tässä muutama helppo ja hauska vaihtoehto. Anna kalan maustua mielellään 1-2 vuorokautta ennen tarjoilua.
Ainekset
- 1 iso lohifilee
- karkeaa merisuolaa
Lisäksi
- 1-2 rkl vihreää pestoa
- muutama varsi tilliä
- 3-4 sitruunaviipaletta
- 1 punajuuri viipaleina tai soseena
- 1 passionhedelmä
Valmistusohje
Poista lohifileestä ruodot ruotopihdeillä tai sormin nyppimällä.
Ripottele pinnalle reilusti karkeaa merisuolaa, siten että sitä on kaikkialla kalan pinnalla.
Jaa filee neljään palaan ja hiero yhden palan pintaan pestoa.
Laita toiseen fileepalan päälle muutama tillinvarsi ja sitruunaviipaleita.
Viipaloi kolmannen palan päälle punajuuri ja purista neljännen palan päälle passionhedelmän siemenet.
Laita kala leivinpaperin tai voipaperin sisään ja laita halutessasi päälle pieni paino, kuten työlauta ja laita jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.
Poista ylimääräiset ainekset kalan pinnalta paperilla pyyhkimällä ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi.
Tarjoa!
Kurkkaa videolta neljä maustamisideaa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät