Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!
Graavilohi on tyylikäs tarjottava milloin tahansa. Voit tuunailla makumaailmaa eri tavoin. Tässä muutama helppo ja hauska vaihtoehto. Anna kalan maustua mielellään 1-2 vuorokautta ennen tarjoilua.
Ainekset
- 1 iso lohifilee
- karkeaa merisuolaa
Lisäksi
- 1-2 rkl vihreää pestoa
- muutama varsi tilliä
- 3-4 sitruunaviipaletta
- 1 punajuuri viipaleina tai soseena
- 1 passionhedelmä
Valmistusohje
Poista lohifileestä ruodot ruotopihdeillä tai sormin nyppimällä.
Ripottele pinnalle reilusti karkeaa merisuolaa, siten että sitä on kaikkialla kalan pinnalla.
Jaa filee neljään palaan ja hiero yhden palan pintaan pestoa.
Laita toiseen fileepalan päälle muutama tillinvarsi ja sitruunaviipaleita.
Viipaloi kolmannen palan päälle punajuuri ja purista neljännen palan päälle passionhedelmän siemenet.
Laita kala leivinpaperin tai voipaperin sisään ja laita halutessasi päälle pieni paino, kuten työlauta ja laita jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.
Poista ylimääräiset ainekset kalan pinnalta paperilla pyyhkimällä ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi.
Tarjoa!
Kurkkaa videolta neljä maustamisideaa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa