Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

Graavilohi neljällä tapaa
Graavilohen maustaminen on helppoa. Nappaa neljä ideaa! MTV

Graavilohi on tyylikäs tarjottava milloin tahansa. Voit tuunailla makumaailmaa eri tavoin. Tässä muutama helppo ja hauska vaihtoehto. Anna kalan maustua mielellään 1-2 vuorokautta ennen tarjoilua.

Ainekset

  • 1 iso lohifilee
  • karkeaa merisuolaa

Lisäksi

  • 1-2 rkl vihreää pestoa
  • muutama varsi tilliä
  • 3-4 sitruunaviipaletta
  • 1 punajuuri viipaleina tai soseena
  • 1 passionhedelmä

Valmistusohje

  1. Poista lohifileestä ruodot ruotopihdeillä tai sormin nyppimällä.

  2. Ripottele pinnalle reilusti karkeaa merisuolaa, siten että sitä on kaikkialla kalan pinnalla.

  3. Jaa filee neljään palaan ja hiero yhden palan pintaan pestoa.

  4. Laita toiseen fileepalan päälle muutama tillinvarsi ja sitruunaviipaleita.

  5. Viipaloi kolmannen palan päälle punajuuri ja purista neljännen palan päälle passionhedelmän siemenet.

  6. Laita kala leivinpaperin tai voipaperin sisään ja laita halutessasi päälle pieni paino, kuten työlauta ja laita jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.

  7. Poista ylimääräiset ainekset kalan pinnalta paperilla pyyhkimällä ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi.

  8. Tarjoa!

Kurkkaa videolta neljä maustamisideaa!

Graavilohen maustaminen: Neljä helppoa ideaa 0:49
Näin graavilohi maustetaan helposti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.