Tämä lihamureke saa täydellisen makunsa fariinisokeri-ketsuppikuorrutteesta.
Allrecipes-sivuston suosittua lihamurekereseptiä ovat kokeilleet jo tuhannet innokkaat kotikokit. Reseptin suosion ymmärtää hyvin: se on helppo valmistaa ja siinä on pieni juju. Ketsupista ja fariinisokerista valmistuva kuorrute kruunaa murekkeen!
Fariinisokerilla ja ketsupilla kuorrutettu lihamureke
Reilu 1 dl fariinisokeria
Reilu 1 dl ketsuppia
700 g naudan jauhelihaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustaa pippuria
1 pieni sipuli pilkottuna
1/4 tl inkivääriä jauheena
2 dl Korppujauhoja / leivänmuruja/ voileipäkeksejä murskattuna
1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele lihamureketta varten siihen sopiva uunivuoka (esim. leipävuoka)
2. Painele vuoan pohjalle fariinisoekri ja levitä sen päälle kerros ketsuppia.
3. Sekoita loput ainekset tasaiseksi murekemassaksi ja painele massa vuokaan.
4. Paista uunissa noin 1 tunnin ajan.
Lähde: Allrecipes