Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Supersuosittu resepti hurmannut jo sadattuhannet: Maailman paras lihamureke – oletko jo testannut?

lihamureke
Lihamureketta. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 21.07.2019 14:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Internetin suositulla Allrecipes-reseptisivustolla on huippusuosittu lihamurekeresepti, jota kannattaa kokeilla!

Suussasulavan lihamurekkeen resepteiä on katseltu Allrecipes-sivulla satoja tuhansia kertoja. Herkku vaatii haudutuspadan, jotta murekkeesta tulee täydellisen mehevää.

–  Tämä on kaikkea muuta kuin perus lihamureketta. Kaikki rakastavat tätä versiota, joka on tehty hitaasti hauduttamalla, maidon, sienien ja salvian kera, reseptin loihtinut Rodney B Wiebe ylistää.

Maailman paras lihamureke haudutuspadassa

2 kananmunaa
2 dl maitoa
n. 2 dl leivänmuruja (tai korppujauhoja)
2 tl kuivattua sipulia
1 tl suolaa
0,5 tl salviaa
1,2 dl herkkusieniä (tai muita tuoreita sieniä) pilkottuna
600-700 g jauhelihaa
0,5 dl ketsuppia
2 rkl fariinisokeria
1 tl sinappia
0,5 tl Worcestershire-kastiketta

1. Yhdistä kulhossa munat, korppujauho tai leivänmurut, sipulijauhe, suola, salvia ja sienet.

2. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita massa tasaiseksi.

3. Muotoile taikinasta pyöreä mureke ja laita haudutuspataan kypsymään. Kypsennä matalalla lämpötilalla noin 5-6 tuntia, kunnes lihamassa on 71-asteista.

4. Sekoita ketsuppi, fariinisokeri, sinappi ja Worcestershire-kastike pienessä kulhossa. Lusikoi kastiketta murekkeen päälle. Laita mureke lämpenemään vielä noin 15-minuutiksi haudutuspataan. Anna asettua 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti: Allrecipes

***

3:33img

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka