Perinteisen riisipuuron tuunaaminen käy helposti, kun maidon vaihtaa kookosmaitoon.
Riisipuuro kuuluu ehdottomasti joulunaikaan. Perinteisen riisipuuron voi myös tehdä kookosmaitoon. Alla olevassa reseptissä maito on korvattu kokonaan kookosmaidolla.
Kookosmaito muuttuu kiinteäksi jääkaapissa, mutta pehmenee uudelleen lämmittäessä. Halutessaan riisipuuron kookosmaidosta osan voi korvata maidolla, jolloin kookoksen maku on miedompi.
Kookos-riisipuuro
1,2 l kookosmaitoa
3 dl vettä
3 dl puuroriisiä
suolaa
manteli
Aloita voitelemalla uuninkestävä pata voinokareella. Kaada pataa kookosmaito, vesi ja puuroriisi. Mausta suolalla. Pudota joukkoon lopuksi manteli. Sekoita huolellisesti.
Kypsennä riisipuuro 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tunnin ajan. Anna puuron vetäytyä ennen tarjoilua. Tarjoile kanelin ja sokerin kera.