Nyt on aika aloittaa siman valmistus, jos haluat itse tehtyä simaa vapuksi.
Itse tehty sima on takuuvarma hittijuoma vappuna. Siman valmistaminen on hyvä aloittaa jo viikkoa ennen vappua, mikäli juomaa säilyttää kylmässä.
Tiesitkö? Simaa on juotu jo esihistoriallisella ajalla. Sima toimi juhlajuomana 700–1000-lukujen muinaisten viikinkien kekkereillä. Tuolloin sima valmistettiin hunajasta: mitä enemmän hunajaa oli, sitä pidempään sima säilyi ja sitä vahvempaa juomasta saatiin.
Viileässä sima tekeytyy noin viikossa ja huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.
Siman valmistamisen voi aloittaa kattilassa tai vaihtoehtoisesti perinteisellä tavalla ämpärissä.
Nappaa ohje: Vappusima – helppo ohje siman valmistukseen
Perinteiseen simaan ei tarvita veden lisäksi muuta kuin fariinisokeria, sokeria, sitruunaa, tuorehiivaa ja rusinoita. Simaa voi kuitenkin maustaa muun muassa erilaisilla hedelmillä tai marjoilla.