Yksi pieni kikka tekee tavallisesta kaurapuurosta mielettömän hyvää – kokeile heti!
Paahdettu kaurapuuro on astetta parempi aamu- tai iltapalaherkku. Puuro valmistuu lähes yhtä helposti kuin perinteinenkin versio, mutta maistuu kymmenen kertaa paremmalta.
Katso yllä olevalta videolta ohjeet paahdetun kaurapuuron tekemiseen.
Kun haluat aamupuurostasi piirun verran parempaa, testaa kaurahiutaleiden paahtamista ennen niiden keittämistä.
Paahdettu kaurapuuro on yksinkertaisen nerokas muunnelma perinteisestä versiosta. Sen sijaan, että kaurahiutaleet laitetaan suoraan veteen kiehumaan, ne paahdetaan ensin kullanruskeiksi pannulla tai kattilassa. Näin kaurahiutaleet saavat ihanan paahteisen ja hieman pähkinäisen maun. Hiutaleet tuoksuvat aivan kuin kaurakekseiltä ennen puuron varsinaista keittämistä.
Kaurahiutaleiden paahtamisen jälkeen kaurapuuro keitetään perinteiseen tyyliin. Jos käytät paistinpannua, laita puuro hautumaan esimerkiksi folion alle. Kaurahiutaleet voi aivan hyvin paahtaa myös kattilassa.
Paahdettu kaurapuuro
Voit lisätä paahdetun kaurapuuron joukkoon myös pähkinöitä. Paahda silloin kattilassa sekä kaurahiutaleet että pähkinät!
4 dl | kaurahiutaleita |
2 dl | cashewpähkinöitä tai manteleita |
1 l | vettä tai maitoa |
suolaa |
- Paahda kaurahiutaleet ja pähkinät tai mantelit laakeassa kattilassa ennen nesteen lisäämistä.
- Lisää joukkoon neste.
- Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Mausta halutessasi suolalla.
- Tarjoa puuro haluamasi lisukkeiden kera.
Resepti: Raisio
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"