Paahdettu kaurapuuro on astetta parempi aamu- tai iltapalaherkku. Puuro valmistuu lähes yhtä helposti kuin perinteinenkin versio, mutta maistuu kymmenen kertaa paremmalta.
Katso yllä olevalta videolta ohjeet paahdetun kaurapuuron tekemiseen.
Kun haluat aamupuurostasi piirun verran parempaa, testaa kaurahiutaleiden paahtamista ennen niiden keittämistä.
Paahdettu kaurapuuro on yksinkertaisen nerokas muunnelma perinteisestä versiosta. Sen sijaan, että kaurahiutaleet laitetaan suoraan veteen kiehumaan, ne paahdetaan ensin kullanruskeiksi pannulla tai kattilassa. Näin kaurahiutaleet saavat ihanan paahteisen ja hieman pähkinäisen maun. Hiutaleet tuoksuvat aivan kuin kaurakekseiltä ennen puuron varsinaista keittämistä.
Kaurahiutaleiden paahtamisen jälkeen kaurapuuro keitetään perinteiseen tyyliin. Jos käytät paistinpannua, laita puuro hautumaan esimerkiksi folion alle. Kaurahiutaleet voi aivan hyvin paahtaa myös kattilassa.
Paahdettu kaurapuuro
Voit lisätä paahdetun kaurapuuron joukkoon myös pähkinöitä. Paahda silloin kattilassa sekä kaurahiutaleet että pähkinät!
4 dl | kaurahiutaleita |
2 dl | cashewpähkinöitä tai manteleita |
1 l | vettä tai maitoa |
suolaa |
- Paahda kaurahiutaleet ja pähkinät tai mantelit laakeassa kattilassa ennen nesteen lisäämistä.
- Lisää joukkoon neste.
- Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Mausta halutessasi suolalla.
- Tarjoa puuro haluamasi lisukkeiden kera.
Resepti: Raisio