Pinaattiletut ovat monessa taloudessa yksi niistä ruokalajeista, jotka ostetaan valmiina. Nekin voi kuitenkin valmistaa helposti itse.
Ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptillä pinaattiletut valmistuvat helposti kotioloissa – eikä enää tarvitse turvautua valmisruokahyllyjen antimiin.
VINKKI! Valmiin puolukkahillon sijaan pinaattilettujen kanssa voi herkutella sokeroituja puolukoita.
Hellapoliisin pinaattiletut
4 annosta:
½ l maitoa
150 g pakastepinaattia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Lisäksi:
200 g puolukoita
sokeria maun mukaan
Mittaa maito kulhoon.
Lisää joukkoon sulatettu pinaatti.
Sekoita lisäksi vehnäjauhot, suola ja rypsi- tai auringonkukkaöljy.
Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen paistamista.
Paista pinaattiletut kuumalla lettupannulla voissa tai margariinissa.
Sekoita kohmeisten puolukoiden joukkoon hieman sokeria ja survo haarukalla.
Tarjoa pinaattilettujen kanssa.
Lähde: Hellapoliisi