Kansainvälistäkin menestystä niittänyt keittiömestari Sauli Kemppainen avaa syksyllä uuden ravintolan Helsinkiin.
Helsingin trendikkäälle Vallilan Konepajan alueelle avautuu marraskuussa keittiömestari Sauli Kemppaisen uusi Atelier7-ravintola. Samassa rakennuksessa, Fredriksbergin toimitilakorttelin D-talossa, ovat myös MTV:n uudet toimitilat.
Katso video: Kurkista MTV:n uusiin toimitiloihin! Juttu jatkuu videon alla.
15:10
Sauli Kemppainen tunnetaan Michelin-tähtikokkina, joka on viimeksi luotsannut Berliinissä Savu-nimistä ravintolaa. Kemppainen on myös nähty MTV:llä Suomen omana ”Gordon Ramsayna”, sillä kokki toimi Hell’s Kitchen -ohjelman keittiöpäällikkönä vuonna 2013.
Lue myös: Gordon Ramsay maistoi Huomenta Suomessa suomalaisia perinneruokia ja pöyristyi: "Hemmetin kauheaa"
Ravintolan filosofia perustuu yksinkertaisuuteen: "Maku, maku ja maku"
Kemppaisen uuden Atelier7-ravintolan taustalla toimii Kanresta Oy. Yrityksen tiedotteessa kerrotaan, että ravintolassa tullaan tarjoilemaan arkisin sekä aamiaista että lounasta ja lauantaisin brunssia. Iltaisin ravintola palvelee rennon mutkattomana illallisravintolana.
Sauli Kemppainen kertoo MTV Uutisille ravintolan konseptin perustuvan ennen kaikkea ruoan makuun.
– Maku, maku ja maku. Ne ovat kolme tärkeintä asiaa. Itsestään selvää on myös hyvä raaka-aine. Ruoka on aitoa ja rehellistä, ei mitään keinotekoisia juttuja, eikä survota tuhansia asioita keskenään lautaselle, Kemppainen tiivistää ravintolan filosofian.
Kokin mukaan lautasannoksissa näkyy niin sanottu 1+1-konsepti, eli pääraaka-aine ja sille mietitty lisuke saavat loistaa. Kemppainen kuvailee lähestymistapaa paluuksi ruoanlaiton juurille.
– Porkkanan pitää maistua porkkanalta. Haluan tuoda sen porkkanan oman maun niin vahvaksi kuin mahdollista. Jos porkkana maistuu chililtä, soijalta, korianterilta ja niin edelleen, niin lähtökohtaisesti mennään punaisia valoja päin. Perunan pitää maistua perunalta, parsan pitää maistua parsalta ja tomaatin tomaatilta.
Lue myös: Varhaisperunoiden keittäminen mullistuu keittiömestari Pekka Terävän metodilla – parhaat pottuvinkit koostettuna!
"11,30 euron lounasedulla on lähes mahdoton tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa"
Toki makujen kanssa saa myös leikitellä ja esimerkiksi lounaspöydästä saattaa Kemppaisen mukaan löytyä hieman monimutkaisempiakin makuyhdistelmiä, kuten vaikkapa kasviscurrya. Lounaan hintatasoon liittyen Kemppainen haluaa lähettää terveisiä päättäjille.
– Väitän, että sillä 11,3 eurolla on lähes mahdotonta tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa. Raaka-aineet ovat kallistuneet 20–40 prosenttia, joten ei ole mahdollista enää tehdä samalla rahalla samaa ruokaa. Kyllä sitä pitäisi ainakin parilla eurolla nostaa, Kemppainen sanoo viitaten verottajan määrittelemän vuosittaisen lounasedun verotusarvoon
Lounaan hintataso ei kuitenkaan tule olemaan Kemppaisen mukaan turhan tyyris. Illallisellakin ravintolan hintataso tulee Kemppaisen mukaan olemaan maltillinen ja tarjolla on vaihtoehtoja "erilaisille kukkaroille".
– Ei kaikilla ihmisillä ole laittaa 500 euroa illalliseen. Jos joku haluaa laittaa ruokaan 30 tai 50 euroa, niin niillä saa jotain. Mutta löytyy vaihtoehtoja myös niille, jotka haluavat syödä seitsemän ruokalajin illallisen, Kemppainen sanoo ja jatkaa vielä:
– Ei kuitenkaan ole mikään pakko syödä monen ruokalajin illallista ja ottaa väkisin 120 euron viinipakettia. Voi ottaa vaikka yhden annoksen ja yhden juoman ja tulla seuraavalla kerralla kokeilemaan jotain muuta.
Lue myös: Maailman 50 parasta ravintolaa listattiin – lähin löytyy lyhyen laivamatkan päästä
Katso myös video: Halpa vs. kallis -sarjassa maisteltiin kauppojen erihintaiset perunat – selkeä ykkönen löytyi: "Oho, yllättävän paljon näissä on eroja"
5:43