Adjika-kastike

Adjika
Adjika-kastike on helppo valmistaa. Shutterstock

Adjika tai adzika on georgialainen maustekastike, joka sopii täydellisesti esimerkiksi lihan, kalan tai kanan kaveriksi. Tämä resepti on helsinkiläisen Gastro Hub -ravintolan.

Ainekset

  • 500 g punaisia paprikoita
  • 2 chiliä
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 100 g tomaattia
  • ½ ruukkua tuoretta korianteria
  • Suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Poista paprikoista siemenet ja varret ja leikkaa ne neljään osaan. Poista chileistä siemenet ja varret ja leikkaa ne kahteen osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Laita paprikat, chilit ja valkosipulinkynnet lihamyllyyn tai monitoimikoneeseen ja sekoita niin kauan, että massa on hienoksi jauhettu.

Kaada seos isoon kattilaan ja lisää siihen öljy, murskatut tomaatit, jauhettu korianteri, suola sekä muut mausteet. Sekoita ainekset keskenään, kunnes ne ovat sekoittuneet tasaiseksi. 

Laita kattila miedolle lämmölle ja kiehauta seos. Kypsennä 15–20 minuuttia välillä sekoittaen, jotta seos ei tartu pannun pohjaan ja kypsyy tasaisesti. Kun seos on kypsä, poista se liedeltä ja anna sen jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.