Kokeile helppoa reseptiä kinuskikastikkeen loihtimiseen ja yllätä vieraat!
Herkullisessa kinuskikastikkeessa yhdistyy saumattomasti makeus ja suolaisuus, ja kastike sopii niin jäätelön seuraksi kuin kahviin tai kaakaoon sekoitettavaksi. Moni kuorruttaa kinuskikastikkeella myös kakkuja. Yllättäen kinuskikastike myös valmistuu helposti ja nopeasti yksinkertaisista raaka-aineista!
Kinuskikastike on parhaimmillaan, kun se tarjoillaan kuumana. Tästä syystä kinuskikastike kannattaakin valmistaa juuri ennen tarjoilua tai vaihtoehtoisesti lämmittää pannulla hitaasti uudelleen ennen herkuttelua. Kastikkeen voi lämmittää myös mikrossa, mutta sitä on hyvä sekoitella kesken lämmitystä, jotta se lämpeää tasaisesti.
Ihana kinuskikastike
4 rkl | voita |
1,8 dl | ruskeaa sokeria |
2 rkl | kermaa |
0,6 dl | kermaa |
1 tl | vaniljauutetta |
Kaada paistinpannulle voi ja sokeri ja lämmitä seosta liedellä keskilämmöllä. Kun voi on sulanut, sekoita ainekset huolella ja kaada joukkoon 0,6 dl kermaa. Anna seoksen kiehua reilusti kuplien neljä minuuttia tai kunnes sen väri muuttuu tummemmaksi.
Käännä levyltä lämpö pois ja sekoita joukkoon vaniljauute ja kaksi ruokalusikallista kermaa.
Kaada kastike tarjoiluastiaan, mutta älä kaavi pannun reunalle jäänyttä karamellisoitunutta sokeria mukaan. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Lähde: Popsugar
MTV LIFESTYLE