Valmiisiin pussikastikkeisiin on helppo tarttua kaupassa, mutta todellisuudessa kastikkeiden valmistaminen itse ei ole rakettitiedettä. Ja makumaailma kiittää sinnikästä kokkia!
Hollandaise-kastike on loistava klassikko, joka kruunaa parsa- tai lohiannoksen. Sen valmistaminen kannattaa siis ehdottomasti opetella. Kuka tahansa voi onnistua kastikkeen kanssa, kunhan malttaa seurata ohjeita.
Hollandaise-kastike
Ainekset:
2 kanamunaa
100 suolatonta voita
1 rkl sitruunamehua
1 tl sinappia
Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Sulata voi. Aseta liedelle pieni kattilallinen vettä, kiehauta ja säädä lämpö niin, että se jatkaa kiehumista maltillisesti. Aseta reilun kokoinen kulho kattilan päälle niin, ettei se kellu holtittomasti vaan pikemminkin lepää kattilan päällä.
Laita keltuaiset kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sinappi. Sekoita hyvin.
Lisää voi keltuaisen joukkoon pienissä erissä ja sekoita koko ajan reippaasti. Valmis kastike on pehmeää, tasaista ja paksua. Jos kastike on liian paksua, ohenna tilkalla valkoviinietikkaa. Tarjoile heti ja nauti!
Lähde: Jamie Oliver
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.